Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAREKOD KULLANIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAREKOD KULLANIMI."— Sunum transkripti:

1 KAREKOD KULLANIMI

2 Karekod Nedir? En basit anlamıyla orjinal adı Datamatrix olan 2 boyutlu barkod tipli barkodlara verilen Türkçe isimdir. "Kare kod" (Datamatrix) tipi barkodlar klasik tek boyutlu (çizgilerden oluşan) barkodlardan farklı olarak beyaz ve siyah kare veya dikdörtgenlerden oluşan matris yapıdaki bir barkod türüdür.

3 Karekod tipi barkodların avantajı nedir ?
Avantajı klasik 1 boyutlu barkodlara nazaran daha çok veriyi içerebilmesidir. Örneğin karekod(Datamatrix) olarak adlandırılan barkod tipi karakter içerebilir.

4 Karekod Teknolojilerinin Kullanım Alanları
İlaç reçeteleri, Kimlik ve kartvizitler, Etkinlik biletleri, Televizyon programları, Ürün broşürlerinde, Kütüphane uygulamaları..(ODTÜ Kütüphanesi, 2011 yılında METU Library Mobile adlı servis altında web sayfalarına erişimi kolaylaştıracak bir karekod uygulamasını kullanıma sunmuştur).

5 Karekod Teknolojilerinin Eğitimde Kullanımı
Karekod teknolojilerinin eğitimdeki uygulama alanları daha genel anlamda mobil öğrenme olarak bilinen yöntemler kapsamında değerlendirilmektedir.

6 Yapılan araştırmalara göre..
Mobil öğrenme alanında yürütülen araştırma çalışmaları çevrimiçi öğrenme kaynaklarının (örn. web sayfalarındaki bilgilerin) basılı öğrenme kaynakları (örn.kitaplar, yazılı ders notları) ile birlikte kullanıldığında öğrencinin konuya olan ilgi ve motivasyonunun ve öğrenme başarısının arttığını göstermektedir.

7 Mobil cihazların kolay taşınabilir olması yanında kişisel ve dizüstü bilgisayarlara kıyasla düşük maliyetleri de mobil öğrenmeyi eğitimciler için değerli kılan etkenlerden birisidir. Bir başka önemli etken mobil cihazların genellikle sınırlı boyuttaki çalışma masası üzerinde geleneksel öğrenim yöntemleri olan kitap ve defterler ile birlikte kullanılabilmesidir.

8 Mobil cihazlar öğrencilere basılı öğrenme materyalindeki bilgi ile mobil cihaz üzerindeki bilgiyi birlikte kullanarak daha iyi öğrenme çıktısı elde etme olanağı sunar. Bu doğrultuda karekod teknolojileri öğrencilere basılı öğrenme materyali ile mobil cihaz ile erişilen eğitim materyali arasındaki geçişi kolaylaştıran teknolojilerdir.

9 Karekod teknolojileri kütüphane uygulamalarının dışında eğitim alanında kullanımı son beş altı yıl İçinde gelişme göstermeye başlamıştır. Bu teknolojilerin eğitim alanındaki ilk kullanımları temel olarak dersliklerde öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedeflemiştir.

10 ZEYNEP ÇETİN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 4-B 20090901058
HAZIRLAYAN ZEYNEP ÇETİN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 4-B


"KAREKOD KULLANIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları