Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ"— Sunum transkripti:

1 SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ

2 Sivil Toplum Kurulusu Nedir ?
Sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.

3 Ülkemizde yüzlerce sivil toplum kuruluşu, derneklerce vakıflar bulunmaktadır.Bunların içerisinde en çok bilinen kuruluşlarından bazılarının isimleri ve görevleri şu şekildedir; TEMA KIZILAY YEŞİLAY AKUT LÖSEV TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) TDV (Türkiye Diyanet Vakfı)

4 Tema Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek.

5 Akut Temel görevi, dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkili ve imkanı dahilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşmaktır.

6 Kızılay Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder. Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar. Sağlık merkezleri kurar. Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir.

7 Yesilay Sigara, içki ve uyuşturucu maddeler sağlığımızı olduğu gibi, aile ve toplum hayatımızı bozarak büyük zararlar verir. Yeşilay Derneği bu zararlı alışkanlıklardan kurtulmayı ve yakalanmamayı sağlamak amacıyla 5 Mart 1920 tarihinde kurulmuştur.

8 Lösev Amacı,lösemili ve kan kanseri çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir.

9 Tsk (Türk Silahlı Kuvvetleri)
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulmuştur.

10 Tdv (Türkiye Diyanet Vakfı)
Amacı,islâm dininin gerçek hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yardımcı ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar için tedavi kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmeti geliştirmektir.

11 Sivil Toplum Kuruluslarında İs Birliginin Önemi
Hollanda ve özellikle Batı Avrupa iktisadi açıdan zor bir dönemden geçer ve sivil toplum örgütleri gençlerin dayanışma ve gelişme ihtiyacına umut olarak belirdiği bir dönemde karşılıklı diyalog, istişare, dayanışma ve işbirliği ayrı bir önem kazanmaktadır. Gelecek nesillere yön veren sivil toplum kuruluşlarının sosyolojik açıdan kültür oluşumunda önemli yeri vardır. Bu çerçevede ; 12 Ocak 2011’de Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği (TÖGB) Hollanda Şube Başkanı Eşref Kerküklü, Lahey Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın ve Turan Gençlik Teşkilatı Derneği Başkanı Onur Güngör, Lahey Azerbaycan Türk Kültür Derneği’nde bir araya geldiler. Gerçekleştirilen toplantıda özellikle gençlerin ihtiyaç ve taleplerine cevap verecek, gelecekte uygulanacak çalışmalar ele alınarak görüşüldü.

12 Son Olarak Sizler İcin Yasanmıs Bir Durumu Anlatmak İstedik..
- Güler YAKUT hepimizin bizzat tanık olduğu,kardeşlerimizin zor durumlarını gözümüzle gördüğümüz Van Depreminde,o acıyı yaşamış olan,o zor günlerden sağ olarak kurtulan bir arkadaşımızdır.Bakın yaşanan felakette Sivil Toplum Kuruluşlarının önemini bizlere nasıl vurguluyor ?

13 “Ben Güler YAKUT..Kısa bir süre önce Van’da olan depremi yaşayanlardan biriyim.O zor dönemlerde sivil toplum kuruluşlarının Türkiye için,insanlar için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak anladım.Kızılay ve Akut enkaz altındaki insanlara yardım ederken diğer sivil toplum kuruluşları gıda barınma ilaç vs… bütün ihtiyaçlarımızı el birliği ile karşıladılar.Bunun için bütün toplumlarda bu tür kuruluşlar çok önemlidir ve mutlaka desteklenmelidir.”

14 VAKİT AYIRDIGINIZ İÇİN TESEKKÜRLER
VAKİT AYIRDIGINIZ İÇİN TESEKKÜRLER Baskan : Güler YAKUT Üyeler : Filiz BAYDAR Gülsen BOZKORT


"SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları