Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir? 13010507020 Fatma Taşkıran.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir? 13010507020 Fatma Taşkıran."— Sunum transkripti:

1 Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir?
Fatma Taşkıran

2 Portfolyo Nedir? Ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemi olan,öğrencilerin eğitiminde uygulanmasını sağlayan amaç Portfolyo; Öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarına sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır. Öğrencilerin kendi çalışmalarını değerlendirmeye katmaları,kendi ilerleyişlerini görmelerini sağlar ve öğrencilerin performanslarının değerlendirilmesi için temel oluşturur.

3 Portfolyo sunumunuzun:
En iyi çalışmalarınızdan oluşması, Belirli amaç doğrultusunda hazırlanmış olması, Değerlendiriciye göstermek için hazırlanmış olması yapılacak çalışma için geçerlidir.

4 Amaç: Öğrencinin öz disiplin ve sorumluluk bilincini geliştirmek ve kendi kendini değerlendirme becerisi kazandırmak. Müfredata bağlı olarak gerçekleştirilen yazılı ve sözlü değerlendirmelerin dışına çıkmak,alternatif bir değerlendirme yöntemi geliştirmek. Öğrencinin gelişimini kanıtlara ve daha sağlıklı izleyebilmek .

5 Öğrencinin gelecekteki öğrenmelerine bilgi sunmak ve ışık tutmak.
Öğrencinin gerçektene öğrendiğinin somut resmini çizebilmek. Öğrencilerin yeteneklerini sergilemek ve ilgi alanlarını geliştirmek. Olaylara bakış açısını değerlendirmesi ,çok yönlü düşünebilmesi,yaratıcılık yönlerinin geliştirmesini sağlamak.

6 Portfolyo çalışması,öğretmen açısından zaman alıcı olmakla birlikte daha objektif değerlendirme yapabilmesi için ve yaptığı değerlendirmenin gerektiğinde somut kanıtını sunabilmesi için yararlıdır. Portfolyolar farklı alanlar için ve farklı amaçlar için hazırlanabilir.

7 Elektronik Portfolyo Nedir?
Elektronik ortamda hazırlanan portfolyodur.


"Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir? 13010507020 Fatma Taşkıran." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları