Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
E-TİCARET DERS-1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ

2 İnternet Nedir? Internet, diğer bilgisayarlarla iletişim kurmamıza olanak sağlayan çok büyük bir bilgi ağıdır..

3 Intranet Nedir? Internet üzerinden şirket içi bilgi paylaşımına intranet denmektedir

4  www Nedir? www, kısaca web (world wide web) Dünya üzerinde çeşitli ana bilgisayarlar üzerinde sunulan belgelerin tümüne verilen isimdir.

5 HTML Nedir?  Web sayfaları HTML adı verilen bir dille yazılmıştır

6 Elektronik Posta, e-Posta Nedir?
İnternette en etkin kullanılan araçlardan birisi de elektronik postadır. Elektronik posta sayesinde yazdığımız metinleri ve oluşturduğumuz dosyaları interneti kullanarak dünyanın her tarafına saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Bunun için karşı tarafın e-posta adresini bilmemiz yeterlidir. Bu adresler örnekte görüldüğü gibi kullanılırlar.

7 Elektronik Ticaret Nedir?
Elektronik ticaret için verilebilecek tek bir tanım yoktur. -e-ticaret (E-Commerce), her türlü malın ve servisin bilgisayar teknolojisi, elektronik iletişim kanalları ve ilgili teknolojiler (akıllı kart-smart card-, elektronik fon transferi -EFT-, POS terminalleri, faks gibi) kullanarak satılması ve satın alınmasını kapsayan bir kavramdır.

8 Elektronik Ticaret Nedir?(devam)
e-ticaret, ödeme işleminin internet üzerinden yapıldığı alış-satışları içermektedir. E-Ticaret yoluyla oluşan ekonomi de, dijital ekonomi, elektronik ekonomi (e-ekonomi) olarak tanımlanmaktadır.

9 Tanımlamaların ortaya koyduğu ortak noktalar ise şunlardır;
1. Elektronik ticaret açık (İnternet) ya da kapalı ağlar (İntranet) üzerinden yapılabilmektedir. 2. Elektronik ticaretin tarafları, Üreticiler, tüketiciler, kamu ve özel sektör kuruluşları, ve diğer organizasyonlardır. 3. Elektronik Ticaretin araçları, TV, Radyo, Fax, EFT, EDI, ATM, Telefon, İnternet' dir.

10 Geleneksel Ticaretle Elektronik Ticaretin Karşılaştırılması
Elektronik Ticaretin Avantajları İşlemler minimum hata ile kısa bir süre içinde ve kırtasiye masrafı ödenmeksizin tamamlanmaktadır. Özellikle hizmet ticaretinde işlem maliyetleri düşmekte, aracıların yerini web sayfaları veya elektronik bülten panoları almaktadır.

11 Geleneksel Ticaretle Elektronik Ticaretin Karşılaştırılması
Bilgilerin hızlı ve etkin biçimde iletilmesi sağlanmaktadır. Talebe karşı arz tarafı daha hızlı uyum göstermektedir. Perakende satışlarda önemli değişiklikler olması beklenmektedir.

12 Geleneksel Ticaretle Elektronik Ticaretin Karşılaştırılması
internete yöneltilen başlıca eleştiririler aşağıdaki gibidir: Dağıtılan Bilgi Üzerindeki Denetim Eksikliği Bilginin Yayılması ve Çalınması Üzerindeki Denetim Eksikliği Bilgiye Ulaşmada Karşılaşılan Sorunlar

13 . İnterneti benimsemede geciken ve gönülsüz davranan işletmeler açısından ortaya çıkması beklenen zorluklar şu şekilde sıralanabilir: Katılımda Gecikme Yanlış Teknoloji Seçimi Uygulamada İsteksizlik Israrcılıkta Eksiklik

14 Özet olarak Elektronik Ticarette Karşılaşılabilecek Sorunlar:
Finansal Sorunlar, Gümrük ve Vergiler, Elektronik Ödeme Sistemleri, Yasal Sorunlar, Entellektüel Sermayenin Korunması, Özel Hayatın Korunması, Güvenlik, Piyasaya Ulaşma Sorunları, Telekominikasyon alt yapısı, Alt yapı ve enformasyon teknolojisi, İçerik, Teknik standartlar.

15 Elektronik Ticaretin Araçları


"BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları