Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERHAMET …sevgidir..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERHAMET …sevgidir.."— Sunum transkripti:

1 MERHAMET …sevgidir.

2 NEZAHAT ASLAN EKŞİOĞLU İ.O

3 NEZAHAT ASLAN EKŞİOĞLU İ.O

4 NEZAHAT ASLAN EKŞİOĞLU İ.O

5 “SANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİRŞEYİ
MERHAMET: VİCDANDADIR “SANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİRŞEYİ SEN DE BAŞKASINA YAPMA!” (HADİS-İ ŞERİF)

6 Kalbinde merhamet duygusu taşıyan bir insan,içinde ilahî bir cevher taşıyor demektir. Merhameti olmayan kişi, bu ilahî nimetten nasipsiz kalmıştır. Efendimiz S.A.V şöyle ifade buyurmuştur: “Şüphesiz acıma, merhamet duygusu Rahman’dan c.c bir parçadır.”

7 MERHAMET KALPTEKİ EN ASİL DUYGUDUR.
O Kİ CENAB-I ALLAH’IN CANLILARA VERDİĞİ EN GÜZEL LÜTUFTUR. MERHAMET: Kimi zaman bir sevgi, Kimi zaman bir mutluluk, Kimi zaman bir gözyaşı, Kimi zaman bir yardım eli, Kimi zaman bir empati kurabilmektir.

8 İbn Mes’ud (r.a) diyor ki: Peygamberimizle beraber bir yolculuk yapıyorduk. Peygamberimiz bir ihtiyacı için ayrılmıştı. Orada iki yavrusu olan bir serçe kuşu gördüm ve yavrularını aldım. Serçe peşimden gelerek yavruları için çırpınıp bağırmaya başladı.Bunu gören Peygamberimiz: - Bu kuşu yavru acısı ile sızlandıran kimdir? Yavrusunu ona verin. “Hayvanlarınız hakkında Allah’tan korkunuz” buyurdu.

9 Peygamberimiz sadece insanlara değil hayvanlara karşı da şefkat ve merhamet gösterirdi. O susayan bir kediye kendi eliyle su içirmiş hayvanların aç bırakılmamasını onlara iyi davranılmasını emretmiştir.

10 Peygamberimiz s.a.v Medineli Müslümanlardan birinin bağında bir devenin açlıktan bağırdığını görmüş buna üzülmüştü. Devenin yanına gelerek onu okşamış ve sahibinin kim olduğunu sormuş ve öğrenmişti. Sonra da: “Hayvanlara gösterdiğiniz muamelede Allah’tan korkmuyor musunuz?” Buyurarak devenin sahibini uyarmıştı.

11 yaşlandıklarında şefkat ve sevgi kanatlarınla kuşatabilmendir.
MERHAMET yaşlandıklarında şefkat ve sevgi kanatlarınla kuşatabilmendir. Seni çocukluğunda şefkat kanatlarıyla saran anne ve babanı..

12 Hz. Peygamber S.A.V sevgi ve yardıma muhtaç olan yetimlerle özellikle ilgilenir Müslümanlara da yetimlere merhamet gösterilmesini tavsiye ederdi. Peygamberimize bir adam gelerek kabinin katılığından şikayet etti. Bunun üzerine Peygamberimiz ona: Kalbinin yumuşamasını ve muhtaç olduğun şeye kavuşmanı arzu ediyorsan yetime merhamet et başını okşa ve yemeğini ona yedir. Böyle yaparsan kalbin yumuşar ve muhtaç olduğun şeye kavuşursun.” Diye cevap verdi.

13 AKAN GÖZ YAŞLARINI YÜREĞİNLE SİLMEK,
MERHAMET AKAN GÖZ YAŞLARINI YÜREĞİNLE SİLMEK, DİNDİREBİLMEKTİR.

14 MERHAMET FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMAK ve
YETİŞEN ÇINARIN BÜTÜN CANLILARA RAHMET OLMASINI DİLEMEKTİR.

15 MERHAMET : KULUN ACİZLİĞİNİ BİLİP DURMADAN USANMADAN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ YÜCE ALLAH’IN RAHMET KAPISININ TOKMAĞINA VURMAKTIR.

16

17

18

19

20

21

22

23 NEZAHAT ASLAN EKŞİOĞLU İ.O
HAZIRLAYANLAR AYŞE NUR DÜKÜNLÜ MELTEM GÜVEN


"MERHAMET …sevgidir.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları