Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI."— Sunum transkripti:

1 TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI

2 Dilimiz gelecek nesillere aktaracağımız en önemli mirastır .
Dil, bir toplumun kültürünü ve karakterini yansıtan en önemli varlıktır . Dilimiz gelecek nesillere aktaracağımız en önemli mirastır . Ancak bunun bilinçsizliği dilimizin yozlaşmasına neden oldu . Laf arasına sokuşturduğumuz yabancı kelimeler ve düşüncelerimizi kısa yoldan nasıl anlatırız fikri, dilimizin basitleşmesine yol açtı . Üstüne üstlük bir de mantıksızlık eklenince , dilin yok olmasındaki tehlike farkında olmadan had safhalara ulaştı …

3 Dilimizin yozlaşmasına neden olan faktörler ?
1. Özensizlik ve yanlış kullanım . 2. Yabancı sözcük tutkusu . 3. Yabancı dil düşkünlüğü . 4. Türkçe’nin bilim dalı olmadığı görüşü . 5. Türkçe öğretimindeki yetersizlikler . 6. Sözcük ve terim üretimindeki yetersizlikler . 7. Anne ve babaların dil bilincinden yoksun oluşu . 8. İnternet kullanımı .

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 PEKİ ÇÖZÜM NE ?

19 1. Dil , özensiz ve yanlış kullanılmamalı
1* Dil , özensiz ve yanlış kullanılmamalı. Bireyler Türkçe’nin önemi konusunda bilinçlendirilmelidir. 2* Yabancı sözcük tutkusuna son verilmeli Türkçe terim ve sözcükler kullanımına özen gösterilmeli. Türkçede karşılığı olan yabancı kelimelerin kullanımının devlet tarafından yasaklanması gerekmektedir.

20 Halk bilinçlendirilmelidir .
3*Gelişen teknolojinin getirdiği yabancı kavramların dilimize yerleşmesine izin verilmemeli . Halk bilinçlendirilmelidir . 4*Ana dili eğitimine gereken önem verilmelidir . 5* Yabancı isimle alışveriş merkezi mağaza açılışının engellenmesi sağlanmalıdır .

21 ÖZETLE: Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan en yaygın ve en güçlü araçtır. Dilin gelişmesi için yapılan her şeye önem verilmelidir. Dilin yok olmasına, bozulmasına neden olan sorunların çözümü için genel araştırmalar yapılmalıdır .

22

23 SON HAZIRLAYAN: SATI ŞAHİN CEMİLE ALPAY 10-C


"TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları