Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?"— Sunum transkripti:

1 DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?
DOKTOR OLMAK İÇİN HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLMALIYIZ? DOKTORLARIN GÜNÜMÜZDEKİ YERİ?

2 DOKTOR KİMDİR? Doktor, Latince öğretmen demektir. Doktor kelimesi Bin yıl önce, ilk üniversitelerin ortaya çıkmasıyla birlikte, akademik bir ünvan olarak kullanılmıştır. Günümüzde, doktora sahibi olan kişilere verilmekle birlikte, genellikle Tıp Doktoru anlamında kullanılır ve kişilerin adlarından önce gelen Dr. kısaltmasıyla belirtilir. Bizde hekim olarak anılan bu meslek grubunun tarihi çok daha eskilere dayanır. İbni Sina modern tıbbın babası olarak bilinir ve Avrupa'da Avicenna adıyla ders kitaplarında okutulur.

3 DOKTORLARIN GÖREVLERİ NELERDİR?
1.Pratisyen hekimlerin yani doktorların en temel görevi hastalıkları tedavi etmek ve önlemektir. 2.Hastayı muayene bölümüne alır, şikâyetlerini sorar, Steteskopla hastanın sırtını ve göğsünü dinler, tansiyonunu ölçer. 3.Sağlıklı bebekleri ve erişkinleri hastalıklardan korumak için aşılama hizmetleri düzenler, Hastanın durumuna göre özel testler veya röntgen incelemesi yaptırır.

4

5 DOKTOR OLMAK İÇİN HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLMALIYIZ?
1-Araştırmacı gücünüz çok kuvvetli olması lazım. 2-Soğukkanlı olup kandan korkmamaya ve duygusal yönünüzü göstermeyerek hastalarınıza pozitif enerji vermeniz gerekecek. 3-En önemli maddelerden biri olarak da çok dikkatli olup sağlık sorunuzun olmaması lazım. 4-Sayısal zekanız güçlü olması gerekecek.

6 DOKTORUN GÜNÜMÜZDEKİ YERİ
Doktor,belli bir fakülte okuduktan sonra belli bir alanda yüksek öğrenim görerek kendilerini insanların sağlığı için bilim için yetiştirip bunu hastaların üzerinde uygularlar…. BİZ DOKTORLAR BELLİ OKULLARDA OKUDUKDAN SONRA HASTA İNSANLARA YARDIM EDERİZ.ONLARIN BAKIMLARINI SAĞLARIZ.

7 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
BÜŞRA YAŞAR 6-B 581


"DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları