Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PORTFOLYO 12010501006 KÜBRA SANCAK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PORTFOLYO 12010501006 KÜBRA SANCAK."— Sunum transkripti:

1 PORTFOLYO KÜBRA SANCAK

2 PORTFOLYO NEDİR..? Öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarını sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır. Öğrenci merkezli olup, öğrencinin kişisel çabalarını, ilerlemelerini ve başarılarını bir veya daha çok öğrenme aralıklarıyla ortaya koymasını sağlar.

3 PORTFOLYO NEDİR..? Kişinin bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini ve yeteneğini ortaya koyan bir kariyer ve tecrübe belgesidir. Kişinin kendini sunabilmesi için geçerli olabilecek her türlü doküman ve projeyi içerir. Ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemidir.

4

5 PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..?
Öğrenciye Portfolyo hazırlatmanın amaçları/kazanımları nelerdir? belirleyiniz. Portfolyoya konacak ürünlerin seçiminde dikkat edilecek konular (ürün seçiminde ölçütler) belirlenmelidir. Öğrenciye ürün dosyası hazırlamada rehber olacak bir yazı hazırlanmalıdır.

6 PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..?
Velilere portfolyo hakkında bilgilendirme yazısı yazılmalıdır. Öğrencilere gelişim dosyasının bir değerlendirme aracı olduğunu ve her aşamanın nasıl değerlendirileceği açıklanmalıdır. Öğrenci ürün dosyalarında nelerin bulunabileceği açıklanmalıdır.

7 PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..?
Yapılan çalışmalardan belli periyotlarla en iyi ürünün seçilmesine destek olunmalıdır. Portfolyo da her örneğin üstünde yansıtıcı bir ifade formu olması gerekliliği öğrencilere hatırlatılmalıdır. Öğrenci ürün dosyasıyla ilgili öğrencilere ürün seçtiklerinde geri bildirimde bulunulmalıdır.

8 PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..?
Öğrencilere portfolyo hakkında yaptığınız görüşmeler sonrası, gözlem defterinize alacağınız notlar çalışmaların verimliliği ve takibi açısında yararlı olacaktır. Öğrencilere akranlarıyla birlikte ürünlerini paylaşma fırsatı yaratılmalıdır. Dosyaya fazla ürün koyularak öğrencilerin cesaretleri kırılmamalıdır.

9 PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..?
Her öğrenci farklı olduğu için her öğrencinin portfolyosu da farklı olacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Portfolyo sürecinin bir takvim çerçevesinden dönem başından itibaren oluşturulması gerektiğini, bu çalışmanın yürütülen sanal sınıf etkinliklerini pekiştirmek amacıyla hazırlandığı unutulmamalıdır.

10 ÖRNEK PORTFOLYO

11 ELEKTRONİK PORTFOLYO ePortfolyo bir kullanıcının  birikim ve başarı göstergelerini bir araya getirerek oluşturduğu portatif ve Internet üzerinde istenen şekilde paylaşılabilir dosyadır. ePortfolyo sayesinde kişisel kazanımlar ve kişinin yayınlamak istediği tüm doküman, resim, blog, multimedya, hiperlink ve iletişim bilgileri tek platformda buluşabilir.

12 ELEKTRONİK PORTFOLYO E-portfolyolar, öğrenci-merkezli ortamlar oluşturarak öğrencilerin kendi öğrenme sorumluluklarını almalarına yardımcı olur. Bu şekilde öğrencilerin bireysel proje veya ürünler yerine öğrenmeye odaklanması da sağlanır. Ayrıca bu portfolyolar öğrenme sürecinin sonucu değil, parçası olmuş olur.

13 ELEKTRONİK PORTFOLYO Bilgisayar yazılımları kullanılarak hazırlanmış web sayfaları içerebilir. (Raporlar, sunumlar, makaleler, animasyonlar, filmler, ses dosyaları, grafikler, kavram haritaları, posterler ve öğrencilerin hazırlaması beklenen tüm ürünler.. Gibi)


"PORTFOLYO 12010501006 KÜBRA SANCAK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları