Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TAŞMA + ALEVLENME = TANK SAHASI YANGINI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TAŞMA + ALEVLENME = TANK SAHASI YANGINI."— Sunum transkripti:

1 TAŞMA + ALEVLENME = TANK SAHASI YANGINI

2 Ne Oldu? Bu tank sahası yangının nerede olduğu bilgisi gizlenmiştir. Bir akşam üzeri ilerleyen saatlerde, büyük bir sıvı kimyasal depo tankı taşmaya başlar.Bu durum işe yeni giren bir güvenlik elemanının keskin bir koku duymasına kadar fark edilmez. Görevli bu durumu tank sahası personeline derhal telefonla bildirir.İki operatör bir kamyona binerek tank sahasına araçla ulaşırlar.

3 Ne Oldu? (devamı) Birkaç dakika sonra yüksek sesli bir patlama ve arkasından yangın başlar. (Patlama ve Yangının çıkış nedeni kullanılan araca ait egzost sisteminden salınan ısı ve kıvılcım olduğuna inanılmaktadır) İşletme personeliyle, itfaiye bu yangını, bir tanktan diğerine yayılması ve başlangıçta kontrol edilememesi nedeniyle, bir buçuk günde söndürebilmiştir.Bu ciddi yangının söndürülmesi sırasında bir düzineden fazla çalışan hastanelik olmuş ve yangın sonucu önemli mal ve tesis hasarı meydana gelmiştir.

4

5

6 Nasıl başladı ? Tank, olay öncesi operatörler tarafından doldurulmaktadır. Ancak operatörler otomatik tank seviye ölçüm sistemi VE yüksek seviye alarm sistemlerinin her ikisinin de arızalı olduklarının farkında değillerdir. Ayrıca Tankta dolum için yeterli boş kapasite olduğuna inandıkları nedenle, dolumu yakın bir şekilde takip etmemektedirler.

7

8 Nasıl başladı? VE, daha da önemlisi, güvenlik görevlisi işe yeni başlayan bir personel olduğu nedenle, onun uyarısını çok ciddiye almadılar ve bu nedenle ilgili tankı kontrole hemen gitmediler. Ve pek çok benzeri ciddi olayda olduğu gibi, birden fazla kontrol ayni zamanda kaybedildi!

9

10 Ne yapabilirsiniz •Parlayıcı sıvıların transferleri, her zaman potansiyel olarak ciddi sonuçlara sebep olabilen çalışmalardır. Tüm parlayıcı sıvı transferlerini, taşma ve sızıntı olaylarını erken fark edip gereken müdahaleyi zamanında yapabilmek için sürekli yakın gözlem altında tutun!!!! • Asla parlayıcı gaz bulutuna doğru motorlu araç kullanmayın! Araçlar pek çok biçimde tutuşturma kaynağı sağlayabilirler-sıcak motor manifoldu veya egzost borusu.Bu kaynaklar genelde pek çok parlayıcı sıvının kendiliğinden tutuşma sıcaklığının oldukça üzerindedir.Unutmayın, parlayıcı sıvı bulutu sürdüğünüz araç nedeniyle ateş alırsa, siz patlamanın tam merkezinde olacaksınız. •Tüm uyarıları ve beklenmeyen gelişmeleri veya kokuları ciddiye alıp hızla ve dikkatle müdahale edin.

11

12

13 UYARI: Eğer sürdüğünüz aracın motoru kendiliğinden yüksek devirlere tırmanıyorsa , aracı hemen durdurun ve hemen aracınızı derhal terk edin. Motorunuzun devir sayısının kendiliğinden artması parlayacak bir atmosfere girdiğinize işarettir..

14

15 PARLAYABİLECEKLER KONTROLSÜZ SIZMAYA BAŞLADIKLARINDA, HEPİMİZ BİR YANGINDAN SADECE KIVILCIM UZAKATYIZ!

16 Keskin kokuyu geçte olsa araştırmaya gidenlerin kullandığı kamyona ne oldu sizce?…

17


"TAŞMA + ALEVLENME = TANK SAHASI YANGINI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları