Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM"— Sunum transkripti:

1 4/1.1.6. KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM
Hazırlayan: Dr. Ali KUZUDİŞLİ

2 LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUR RESULULLAH
"La ilahe illallah Muhammedur Resulullah" cümlesine kelimeitevhit denir. "Allah'tan başka tapılacak hiçbir varlık yoktur; Hz. Muhammed (S) onun peygamberidir" anlamına gelir. Bu cümle dinimizin özünü anlatır.

3 Eşhedü enla İlahe İllallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluh
Bu cümleye de Kelimeişehadet denir. "Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka tapılacak hiçbir varlık yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed (s) onun kulu ve peygamberidir" anlamına gelir. Bir insanın İslam dininden sayılması için bu cümleyi söylemesi gerekir. Bu nedenle Kelimeişehadeti büyük bir sarayın giriş kapısına benzetebiliriz.

4 KELİMEİTEVHİT İLE KELİMEİŞEHADET ARASINDAKİ BENZERLİKLERİ BULALIM:
LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUR RESULULLAH Eşhedü enla İlahe İllallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluh

5 Eşhedü enla İlahe İllallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluh
ŞÖYLE OLABİLİR Mİ? LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUR RESULULLAH Eşhedü enla İlahe İllallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluh

6 ŞİMDİ DE KELİMEİTEVHİT İLE
KELİMEİŞEHADETİN ANLAMLARI ARASINDAKİ BENZERLİKLERİ BULALIM: "Allah'tan başka tapılacak hiçbir varlık yoktur; Hz. Muhammed (S) onun peygamberidir" "Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka tapılacak hiçbir varlık yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed (s) onun kulu ve peygamberidir"

7 ŞÖYLE OLABİLİR Mİ? "Allah'tan başka tapılacak hiçbir varlık yoktur; Hz. Muhammed (S) onun peygamberidir" "Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka tapılacak hiçbir varlık yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed (s) onun kulu ve peygamberidir"

8 BUNLARI DA BİLELİM Tevhit: Tek Allah'a inanmak, Allah'tan başka tapılacak varlık tanımamak. Tevhit inancına göre, evrendeki bütün varlıkları tek ve eşsiz olan Allah yaratmıştır. Her şeyin sahibi odur. Onun gücü her şeye yeter. İlah: Yaratan, sahip olan, tapınılan varlık demektir.

9 SIKÇA SORULAN SORULARDAN BİRİ
Soru: "Allah" sözcüğü yerine "Tanrı" demek günah mıdır? Cevap: Hayır, günah değildir, ama şık da değildir. Çünkü Allah'ın 99 güzel ismi vardır. Bu isimlerden birini söylemek daha güzeldir.

10 KONUYU ANLADIK MI? 1. Kelimeitevhidin nasıl söylendiğini biliyor musun? 2. Kelimeitevhitin anlamını söyleyebilir misin? 3. Kelimeişehadetin nasıl söylendiğini biliyor musun? 4. Kelimeişehadetin anlamını söyleyebilir misin? 5. Kelimeişehadeti bir sarayın giriş kapısına benzetebilir miyiz? Niçin? 6. Tevhit inancını kısaca açıklar mısın? 7. Keimeitevhit ile kelimeişehadetin anlamları arasındaki fark ve benzerlikleri gösterebilir misin?

11 SİTEMİZE DE BEKLERİZ


"4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları