Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SODES BİS SİSTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SODES BİS SİSTEMİ."— Sunum transkripti:

1 SODES BİS SİSTEMİ

2 SODES-BİS SODES Programına proje başvuruları elektronik ortamda SODES-BİS ( sistemi üzerinden yapılmak zorundadır.

3   SODES-BİS SİSTEMİNE GİRİŞ
Program yararlanıcıları T.C. Kalkınma Bakanlığına yapacakları online başvurular için aşağıda belirtilen basamaklarla SODES Programına giriş yapabilecek ve başvurularını bu program aracılığı ile T.C. Kalkınma Bakanlığına   iletebileceklerdir.   

4 SODES-BİS Başvuru sahibi adresine girdiğinde SODES programının giriş sayfasına yönlendirilir. Ayrıca Adana Valiliği SODES Programı resmi internet sitesi olan adresinden de SODES-BİS sistemine ulaşılabilir

5 SODES Sistemine Giriş Ekranı

6 Kayıt Formu Ekranı Sisteme ilk defa giriş yapacak olanlar “Yeni kullanıcı” butonuna basarak “Kayıt formu” ekranına yönlendirilir.  Gelen “Kayıt formu” ekranında belirlenmiş tüm zorunlu alanlar doldurulur.

7 Kayıt Formu Ekranı Doğum tarihi alanı elle doldurabilir(gün/ay/yıl örnek:26/02/1975).Ya da alanın sağındaki  butona basarak seçilebilir. 11 haneli TC Kimlik no alanı doldurulur. Kuruluş türü olarak combobox'taki seçeneklerinden biri seçilmelidir. Şehir seçildikten sonra o şehre ait ilçe listesi ilçe alanında görüntülenir ve bu alandan ilçe seçilir. Daha sonra “Başvuru sözleşmesi “ linkine tıklanarak sözleşme okunur. Kabul ediliyorsa “Başvuru sözleşmesini kabul ediyorum” kutusu işaretlenir. Formun altında görünen resimdeki yazı karakterleri en alttaki kutuya yazılır. Başka bir resim görüntülemek için     butonuna basılabilir. Form tamamlandıktan sonra sağ alttaki “tamam” butonuna basılarak kayıt tamamlanır. Formu temizlemek için ”Temizle” butonuna basılır.

8 Aktivasyon Mesajı “Tamam” butonuna bastığınızda ekranda “E-posta adresine aktivasyonla ilgili mesaj atıldı. Lütfen hesabınızı aktif hale getiriniz” diye bir mesaj gelir.

9 Örnek Başvuru sahibinin kayıt formunda belirttiği 1.mail adresine aktivasyon için “SODES sistemi için aktivasyon” başlığında bir mail gelir. Gelen mail içinde yer alan “Aktivasyon” linki tıklanarak aktivasyon yapılmalıdır. Gelen mailin içinde başvurana sistem tarafından verilen şifre mevcuttur. Kullanıcı adı kayıt formunda verilen mail adresidir.

10   Aktivasyon Ekranı  “Aktivasyon” linki tıklanarak gelen ekranda aktivasyon kodu yazılır ve gönder butonuna tıklanarak SODES hesabının aktivasyonu gerçekleşir.

11 ‘SODES’ butonuna tıklandığında gelen SODES Giriş ekranına şifre yazılır ve sisteme giriş yapılır.

12 SODES Sistemine Giriş Ekranı
Kullanıcı artık kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapabilir. Ana ekranda  kullanıcı adı ve şifre girilerek “tamam” butonuna basılarak sisteme girilir. Ekrana Başvuru İşlemleri bölümü gelir. Şifre unutulursa “Şifremi unuttum” linkine basılarak şifre hatırlatma ekranına ulaşılır. Kullanıcı gelen resimdeki karakterleri girerek ve SODES kullanıcı adını girerek “tamam” butonuna tıklar. Kullanıcının yeni şifresi mail adresine gelir.

13 Yararlanıcı Ekranı Sağ üstte “profilim” bölümüne girilip profil bilgileri güncellenebilir veya şifre değiştirilebilir.

14 Yararlanıcı Bilgileri Güncelleme Ekranı

15 Şifre Değiştirme Ekranı
Parola bölümündeki “Değiştir” bölümüne tıklanarak gelen ekranda mevcut şifre ve yeni şifre girilerek şifre değişikliği yapılabilir.

16 Yararlanıcı Ekranı Sağ üstte “profilim” bölümüne girilip profil bilgileri güncellenebilir veya şifre değiştirilebilir.

17 Başvuru Formu Ekranı Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan başvuru formunun bilgisayara indirilmesi gerekmektedir. Yararlanıcının bilgisayarına yüklediği başvuru formu Pdf formatındadır ve Adobe Reader 9 sürümü çalışmaktadır.

18

19 Başvuru Formu İndirme Ekranı

20 Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Sosyal Destek Programı Başvuru Formu

21

22 Başvuru Formu Gönder Ekranı
Bu adım yararlanıcının hatasız ve Pdf olarak hazırlamış olduğu başvuru formunu programa gönderebilmesi için kullanılan bölümdür.

23 Yararlanıcı kendisinin belirlediği dizinden formun son halini alır ve resimdeki karakterleri doğru bir şekilde girerek ‘tamam’ butonuna basar. Hata yok ise başvurunuz başarı ile gönderilmiştir mesajı alınır. Hata var ise hata sebebi mesajı gönderilir.

24 Başvuru Formu Gönder Ekranı

25

26 Başvurularım Ekranı Bu adım yararlanıcının Program üzerinden gönderdiği başvuru formlarının listelenmesi için hazırlanan menü adımıdır. Yararlanıcı bu listeye girerek başarılı olarak gönderilen başvurularını listeden takip edebilmektedir. Başvuruya sağ klik yapılarak gönderilen başvuru formu görüntülenir.

27 Başvurularım Ekranı

28 ÖNEMLİ Başvuru formunun sadece SODES-BİS Sistemine yüklenmesi, başvurunun tamamlandığı anlamını taşımaz ve değerlendirmeye alınmaz.

29 ÖNEMLİ Bu nedenle SODES-BİS Sistemindeki proje başvurusu tamamlandıktan sonra, 2 adet yazılı çıktısı alınan başvuru formunu imzaya yetkili kişilere imzalattıktan sonra destekleyici belgelerle birlikte Adana Valiliği SODES Koordinasyon Birimine teslim etmeyi unutmayınız.

30 ÖNEMLİ Sisteme yüklenen başvuru formunun içeriği ile SODES Koordinasyon Birimine teslim edilen çıktının bire bir aynı olması gerekmekte olup, tutarsızlık halinde bu durum başvurunun reddine yol açar.

31 Başvuruların alınması için son tarih 12 Nisan 2013 saat 17:00’dir
Başvuruların alınması için son tarih Nisan 2013 saat 17:00’dir. Son başvuru tarihinden sonra alınan başvurular, hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta veya kargo şirketine bağlı gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

32 TEŞEKKÜR EDERİM…


"SODES BİS SİSTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları