Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YALITIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YALITIM."— Sunum transkripti:

1 YALITIM

2 Yalıtım Sıcaklık nedir? İç enerji nedir? Sıcaklık yalıtımı nedir?
Enerji tasarrufu nedir?

3 Sıcaklık Nedir? Bir cismin ısınma derecesini belirten fiziksel büyüklüktür.

4 İç Enerji Nedir? İç enerji moleküllerin kinetik ve potansiyel enerjisidir.

5 Sıcaklık Yalıtımı Nedir?
Yalıtım herhangi bir yalıtım malzemesi kullanarak ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir.

6 Sıcaklık Yalıtımı Nedir?
Isı yalıtımının faydaları : 1- Isınma veya serinleme amacıyla yapılan harcamalardan ortalama %50 tasarruf ederek, kışın daha iyi ısınmaya, yazın ise serin kalmaya imkan sağlar. 2- Yakıt tüketimini ve dolayısıyla atık gaz emisyonlarını azaltarak çevre kirliliği ve küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur. 3- Sağlayacağı verimlilikle, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltır. 4- Evlerde küflenme, siyah leke ve mantar oluşmasına neden olan terlemeyi (yoğuşma) önler. 5- Betonun içindeki demirlerin paslanmasını engeller, binanızın depreme karşı dayanıklılığını korur. 6- Yaşam alanları içersinde dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı mekanlar oluşturur.

7 Resimler:

8 Resimler:

9 Resimler:

10 Resimler:

11 Enerji Tasarrufu ENERJİYİ ÜRETMEK ZOR VE PAHALI OLMASINA KARŞIN,TASARRUF EDİLMESİ ÇOK KOLAYDIR. SADECE BİRAZ DİKKAT!...

12 Enerji Tasarrufu Isıtma, aydınlatma ve elektrikli cihazları doğru kullanmak önemli oranda tasarruf sağlıyor. İşte püf noktaları ;

13 Gereksiz aydınlatmanın önemli miktarda enerji tüketimine neden olduğu açıktır. Akkor ampullerine göre çubuk florasanlar yüzde 40-50, kompaktlar da yüzde verimli olduğundan bunlar kullanılmalı.

14 Günde 4 saat 100 watlik akkor telli lambalar (normal lamba) yerine, 20 watlik kompakt (enerji tasarruflu) fluoresanlarin kullanilmasiyla, yilda 1 milyon 896 bin mwh tasarruf sağlanabiliyor.

15 Odalardan ayrılırken lambalar kapatılmalıdır
Odalardan ayrılırken lambalar kapatılmalıdır. Lambaların kapatılmalarını hatırlatacak notlar konması faydalı olacaktır.

16

17 Gün ışığından mümkün olduğunca faydalanılmalıdır
Gün ışığından mümkün olduğunca faydalanılmalıdır. Odalar doğal aydınlık avantajını daha iyi kullanacak şekilde düzenlenmelidir. Pencere yakınına bir masa ve sandalye yerleştirerek elektrik faturalarında gerçek bir azalma sağlanabilir.

18 Lambaların ve armatürlerin periyodik olarak bakımları yapılmalıdır
Lambaların ve armatürlerin periyodik olarak bakımları yapılmalıdır. Aydınlatma sistemlerinin bakımları yapıldığında daha verimli olarak çalışırlar. İyi yapılmayan bakım sonucunda lamba üzerinde biriken tozlar faydalı ışık miktarını azaltır.

19 Duvarları ve tavanları açık renkli boya ile boyamak, dekorasyon eşyaları mümkün olduğunca açık renk seçmek ışık ihtiyacını azaltacaktır.

20 Daha fazla ışığa ihtiyaç duyulan bölümlerde çok sayıda düşük güçlü lamba yerine daha yüksek güçlü tek bir lamba kullanmak daha verimli bir aydınlatma sağlar.

21 Dekoratif lambalar ışığı istenmeyen yönlere gönderebilir
Dekoratif lambalar ışığı istenmeyen yönlere gönderebilir. Açık renk, şeffaf gölgelikli abajurlar ışığı daha iyi geçirirler.

22 …VE DİĞER ENERJİ TASARRUF YOLLARI
ÇAMAŞIR MAKİNELERİNİ TAM KAPASİTEDE ÇALIŞTIRINIZ…

23 Binaların yalıtılmasıyla yüzde 25-50, pencerelerin sızdırmazlığı ve ısıl geçirgenliği iyi sağlandığında yüzde enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

24 Yüksek verimli sobalarla bir sezonda 150-200 kilogram kömür tasarruf edilebilir.

25 Sızıntı yapan bir musluk, yılda 15 metre küp su kaybına neden olduğundan, damlayan muslukları, sifonlar onarılmalı veya değiştirilmeli.

26 Sıcak su üretiminde en ekonomik olan güneş enerjisi sistemi tercih edilmeli.

27 Elektrikli cihazlar, kullanma kılavuzlarında yazılı talimatlar doğrultusunda ve uygun ortamlarda kullanılmalı. Çünkü uygun kullanım, cihazın enerji tüketimini azaltacağı gibi ömrünü de arttırır.

28

29 Yüksek sıcaklıkta yıkamak yerine ılık veya soğuk suyla yıkamalı, durulama ise soğuk su ile yapmalıdır.

30 EN UCUZ ENERJİ TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR!..
UNUTMAYINIZ….. EN UCUZ ENERJİ TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR!..

31 Hazırlayanlar: 1.Şefki Malik 2.Seher İbrahim 3.Eda Rifat 4.Adem Adem 5.Arzu Mahmud 6.Ebru Zekir 7.Hakan Yahya 8.Elif Şemo 9.Leyla Şerif


"YALITIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları