Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması"— Sunum transkripti:

1 İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? IP Adresi Nedir, Ne İşe Yarar?

2 INTERNET BAĞLANTI ŞEMASI
TTNET Modem

3 Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
1.BİLGİSAYAR,TABLET,TELEFON

4 Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
2. ETHERNET KARTI 3. MODEM Bilgisayar ile modem arasındaki ilişkiyi sağlayan parçadır. İnternete bağlanmamızı sağlayan donanım

5 Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
4.KABLOLAR 5.TARAYICILAR İnternete bağlanmak için internet explorer, google chrome,mozilla firefox gibi programlara ihtiyaç vardır. Kablolu modem ve bilgisayar arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla kullanılır

6 Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
6. İNTERNET SERVİS SAĞLAYICI Bir ücret karşılığı İnternet'e erişiminizi sağlayan şirkettir.

7 IP ADRESİ NEDİR? İnternet üzerinde tanımlı olabilmek için Internet Protocol (IP) numarasına ihtiyaç duyulur. Buna IP Adresi denilir. Bilgisayarlar birbirleriyle bu IP adresleri ile iletişim kurarlar. IP numarası noktalar ile ayrılarak yazılır. Her hanede 0-255 arası rakam bulunur. Örneğin;

8 IP ADRESİ NEDİR?

9 BİLGİSAYAR AĞLARI

10 BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan yapıya bilgisayar ağı denir. Ağ üzerindeki bilgisayarlar birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunabilirler.

11 BİLGİSAYAR AĞLARI NEDEN KULLANILIR?
Bir bilgisayar ağı kurmanın en temel nedeni ağdaki bilgisayarlar arasında iletişim kurmaktır. Örneğin, ağ üzerindeki bir bilgisayarda yer alan müzikleri ağdaki diğer bilgisayarlar açabilirler. Bilgisayar ağlarına şu sebeplerden dolayı ihtiyaç vardır: Dosya paylaşmak. Yazıcı, tarayıcı gibi donanımları paylaşmak. Birbirleriyle iletişim kuran yazılım, oyun vs. kullanmak. Ağ üzerinden cihazların kontrolünü ve yönetimini sağlamak.

12 METROPOL ALAN AĞI (MAN)
AĞ BAĞLANTISI TÜRLERİ Bilgisayar ağlarını, ağın büyüklüğüne göre üç gruba ayırabiliriz. YEREL ALAN AĞI (LAN) METROPOL ALAN AĞI (MAN) GENİŞ ALAN AĞI (WAN)

13 AĞ BAĞLANTISI TÜRLERİ YEREL ALAN AĞI (LAN) Birbirine yakın, aynı oda veya bina içerisinde yer alan bilgisayarların bağlanmasıyla oluşturulur. Örneğin bir işyerindeki, okuldaki hatta evimizdeki bilgisayarları birbirine bağlayarak oluşturduğumuz ağ bir yerel alan ağıdır.

14 METROPOL ALAN AĞI (MAN)
AĞ BAĞLANTISI TÜRLERİ METROPOL ALAN AĞI (MAN) İçerisinden birden çok Yerel Alan Ağı barındıran, bir üniversite kampüsü, büyük bir işyeri, şehri veya bölgeyi kapsayan ağ türüdür. Örneğin bir ildeki tüm bankaların farklı şubelerinin bilgisayarları Metropol Alan Ağı ile birbirine bağlıdır.

15 AĞ BAĞLANTISI TÜRLERİ GENİŞ ALAN AĞI (WAN) Bir ülke ya da dünya çapında, aralarında yüzlerce veya binlerce kilometre mesafe bulunan bilgisayar ve ağların birbirine bağlanmasıyla oluşur. En büyük Geniş Alan Ağı, İNTERNET’tir.


"İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları