Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği

2 Nasıl bir iş? Nasıl bir meslek?
Önceki hafta üniversite sınavını kazanamadığımızda hangi iş ve meslek kurslarına gidebileceğimizle ilgili bilgi almıştık. Aşağıdaki durumları birlikte tartışalım… Şimdi çevremizdeki iş ilanlarını ya da iş imkanlarını düşünelim… Kendiniz için çevrenizde uygun olabilecek iş ya da meslekler neler olabilir? (cevapları tahtaya yazabiliriz…)

3 Nasıl bir iş? Nasıl bir meslek?
Hangi işi ya da mesleği kabul ederdik? Hangilerini kabul etmezdik? Ya da o işte çalışmazdık? Neden? Hangi iş ya da mesleği neye göre seçebiliriz?

4 Nasıl bir iş? Nasıl bir meslek?
İş ya da meslek seçerken aşağıdaki gibi bir çok özellikleri dikkate almalıyız. kişilik özellikleri, ilgileri, yetenekleri, işin nitelikleri, ücreti, koşulları gibi… İş bulmakta zorlanırsak hangilerini göz önüne alabiliriz? Hangilerinden vazgeçebiliriz?

5 Hayatımızın geri kalanını nasıl geçireceğimizi belirleyen iş ve meslek seçimi rastlantıya bırakılamayacak kadar önemlidir. Bunun için kendimize uygun bir mesleki hedef seçip, hazırlanmalıyız. Meslek ve gelecek için hazırlığa verdiğimiz önem hayatımıza ve kendimize verdiğimiz önemi gösterir…

6 Mutlu ve başarılı bir hayat dileğiyle Katılımlarınız için teşekkürler…


"NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları