Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Westley ve maclean kuramı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Westley ve maclean kuramı"— Sunum transkripti:

1 Westley ve maclean kuramı

2 Westley ve maclean ın kavramsal modeli nedir?
Bu uyarlama yazarların kitle iletişimi ile kişilerarası iletişim arasında temel farklılıkları algılamasına dayanır. Bu farklılıklar daha açıkça şöyle tanımlayabiliriz.

3 Westley ve maclean ın kavramsal modeli nedir?

4 kitle iletişiminde geri beslemenin çok az oluşu ya
da ertelendiği gerçeği Herhangi bir bireyin(B)(izleyici olarak) yöneleceği ve arasından Seçmek zorunda olduğu Daha fazla sayıda A ların (alternatif kitle iletişim ara çları)ve X lerin(çevredeki Objeler)olması.

5 Westley ve maclean ın kavramsal modeli nedir?
Bu model enformasyon kaynağının A nın B ile iletişim kurmak üzere karmaşık X ler arasından seçim yapma eğilimini gösterir. Buna ek olarak B herhangi bir X i doğrudan algılayabilir ve geri besleme hattı ile cevap verebilir. İkinci değişiklik ek bir öğeyi,kanalın rolü olan C yi içerir.C burada kitle iletişimcinin yerine geçmiştir.

6 Modelde temel bileşenler
C kitle iletişim kurumu veya bu kumumdaki bireydir.izleyicinin ilgi ve gereksinimlerine uygunluk kriterine göre izleyiciye ulaşan kanala giriş için A ların arasından seçim yapar.B ile iletişim kurmak üzere doğrudan X ler arasından da seçim yapabilirler.B nin gereksinimlerini karşılamak olan genel amacının dışında iletişime yönelik bir amacı yoktur.

7 Modelde temel bileşenler
B izleyici veya davranışçı rolü temsil eder.çevreye yönelim veya enformasyon alma ihtiyacında olan birey veya gurup,hatta toplumsal sistemin yerine geçebilir. X kanala ulaşmak üzere(C)iletişimci tarafından yapılan seçimdir.X izleyicilere iletmek üzere kitle iletişim kurumunun değiştirdiği şekliyle gönderidir.

8 Westley ve maclean ın kavramsal modeli nedir?

9 Modelde temel bileşenler
X toplumsal bir çevrede herhangi bir olay ve obje.kitle iletişim araçları(örneğin fiyat değişiklikleri,siyasal krizler,seçim sonuçları)vasıtasıyla gerçekleşir. A savunan rolü olarak tanımlanır.X ler hakkında kamuya söyleyecek bir şeyi olan birey ve kurumların durumuna karşılık gelir.politikacılar ve ya reklamcılar ya da haber kaynakları olabilirler.


"Westley ve maclean kuramı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları