Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜÇÜK PRENS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜÇÜK PRENS."— Sunum transkripti:

1 KÜÇÜK PRENS

2 Burayı tek tek dolaşayım. Kral İşte bir kul
K.p. Burayı tek tek dolaşayım. Kral İşte bir kul Beni daha önce hiç görmediği halde nasıl tanıyabiliyor? Yaklaş seni daha iyi görebileyim.(Küçük prens esner ve)Kral huzurunda esnenmez bu çok yakışıksız.Bunu hemen yasaklıyorum. Elimde değil ki kendimi tutamıyorum.uzun yoldan geldim ve hiç uyumadım. Peki o zaman esnemeni emrediyorum. Korkarım bir daha esneyemem. Hımmm.o zaman sana emrediyorum!bazen esneyeceksin,bazen de... K.p Oturabilir miyim? Oturmanı emrediyorum.

3 K.p Size soru sorabilir miyim? Kral Soru sormanı emrediyorum.
Siz kimin kralısınız? Her şeyin Her şeyin mi? Evet Bir güneş batımı görmeliyim.güneşe batmasını söyler misiniz? Bunu yapamam.

4 KENDİNİ BEĞENMİŞ ADAM (Devamı diğer sayfada)
K.p Öyleyse gitmeliyim. Kral Gitme seni bakan yaparım. Ne bakanı? Adalet bakanı Teşekkür ederim ama gitmeliyim KENDİNİ BEĞENMİŞ ADAM (Devamı diğer sayfada)

5 ÇİÇEK İşte bir hayranım geliyor. K.P Günaydın şapkanız ne ilginç öyle.
K.M Halkı selamlamak için uygun.Onlar beni alkışlayınca ben onları selamlarım. Alkışlanmak mı? Evet alkışlamak. Kraldan daha eğlenceli.Ama özür dilerim gitmem lazım. ÇİÇEK Çiçek Oh! çok ender olarak uyanık kalırım.Lütfen taç yapraklarımın düzensiz olduğundan beni kınamayın. Ne kadar güzelsiniz. Evet biliyorum.Üstelik güneşle birlikte doğdum. Sanırım kahvaltı zamanı!Lütfen gereksinimlerimle ilgilenirmisiniz?

6 Sıkıysa kaplanlar pençelerini üstüme uzatsınlar.
K.p İşte bitti Çiçek Sıkıysa kaplanlar pençelerini üstüme uzatsınlar. Gezegenimde kaplan yok hem kaplanlar ot yemez. Ben ot değilim. Özür dilerim. Ben kaplanlardan korkmam sert rüzgarlardan korkarım. Sıkıysa kaplanlar pençelerini üstüme uzatsınlar. K.p Gezegenimde kaplan yok hem kaplanlar ot yemez. Çiçek Ben ot değilim. Özür dilerim. Ben kaplanlardan korkmam sert rüzgarlardan korkarım

7 FENERCİ K.p Günaydın fenerinizi neden söndürdünüz. F.e Emir böyle.
Tamam,senin işinde bittiğine göre benim gitmem lazım.Haydi güle güle. FENERCİ K.p Günaydın fenerinizi neden söndürdünüz. F.e Emir böyle. Emir mi?Ne emri? Fenerimi söndürmem gerektiğini belirten emir.İyi akşamlar. Ama niye yaktınız. Anlamıyorum. Anlayacak bir şey yok. Emir,emirdir.Günaydın.

8 Konuşmamızdan bir ay geçti. 1 ay mı? Evet.
F.e Berbat bir meslek eskiden sabahları söndürüp,akşamları yakıyordum. K.p Her halde sonradan emir değişti. Hayır emir aynı.Yıldan yıla gezegen daha hızlı döndü. Sonra Sonrası şu:Gezegen kendi etrafında 1 dk dönüyor.Dakika başı fener yakıp söndürmek zorundayım. (Biraz bekler ve sonra konuşmaya başlar ) Çok komik. Bunun neresi komik? Konuşmamızdan bir ay geçti. 1 ay mı? Evet. (Küçük prens bu gezegenin çok garip bir gezegen olduğunu düşünür ve biran önce bu gezegenden uzaklaşmak ister) Üzgünüm ama gitmeliyim!

9 COĞRAFYACI C.A İşte bir gezgin. Nereden geliyorsun. K.P O kocaman kitap ne kitabı?Ne yapıyorsun? Coğrafyacıyım. Coğrafyacı nedir? Coğrafyacı bütün dağların,ovaların,nehirlerin yerini bilen kişidir.Bu iş o kadar eğlencelidir ki,biri sana bir yeri sorduğunda hemen cevap verebilirsin Kraldan daha eğlenceli ama bütün gezegenleri gezmek zorunda olduğum için gitmeliyim. Üzgünüm!

10 TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYANLAR: Muhammed Mehmet Mehmet Emin Osman


"KÜÇÜK PRENS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları