Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ"— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Abdullah Hakan KOÇ

2 İÇİNDEKİLER AMAÇ SINIFLAR ÜNİTE ÖZETİ TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI
İÇERİK SORULARI KAZANIMLAR 21. YY BECERİLERİ

3 AMAÇ Bu ünite öğrencinin günlük hayatta kullandığı dilin özelliklerini,yaşadığı çevre ve ülkenin kültürünü,insanlar arasında etkili iletişim kurma yollarını bilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

4 SINIFLAR İlköğretim ikinci kademe öğrencilerinin ve 8. sınıfları, Ortaöğretim 9. ve 10. sınıflarında bu ünite konusu işlenecektir.

5 ÜNİTE ÖZETİ Bu ünitede Dil ve Kültürün insan yaşamı üzerindeki etkileri ve iletişimin yönleri ele alınacaktır. Dil ve Kültürün tarihsel bağ içerisindeki ilerleme evreleri,iletişimin önemi,dilin kullanımı ve insanlar arasındaki etkileşim ele alınacaktır.

6 TEMEL SORU Duygu ve düşüncelerimizi nasıl ifade ederiz?

7 ÜNİTE SORULARI 1)Dilin İnsan Yaşamındaki Yeri ne Olabilir?
2)Türk Dilinin Geçirdiği Dönemler Nelerdir? 3)İletişim nedir?İletişim araçları nelerdir? 4)Dilin Kültürdeki yeri ve önemi nelerdir?

8 İÇERİK SORULARI 1)Çevremizdeki insanların Türkçe kelimeleri telaffuz etmelerindeki farklılıkları nelerdir? 2)Dilin kültürdeki yeri ve kültürün dilimizdeki yeri nedir? 3)Çevremizdeki insanlarla etkili iletişimi nasıl kurabiliriz? 4)Günlük yaşantımızda iletişimin önemi nedir? 5)İletişimde dili kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? 6)Kültürümüzü şekillendiren unsurlar nelerdir ?

9 KAZANIMLAR SONRASI ÖĞRENCİLER
Dil ve Kültür arasındaki ilişkiyi kavrarlar. Etkili iletişim kurma yollarını öğrenirler. Konuşma esnasında beden dilini ,jest ve mimikleri kullanmayı öğrenir. Kültürü oluşturan temel unsurları tanır. Yaşadığı çevre ile ilgili görüşler belirtir. Günlük hayatta kullandığı dilin özelliklerine dikkat eder.

10 21.YÜZYIL BECERİLERİ Bu ünite aynı zamanda öğrencilerin;
Yeni ve farklı bakış açılarına açık ve uyumlu olma Farklı bakış açılarını netleştirmeye ve daha etkili çözümler üretmeye yönelik sorular belirleme ve sorma İşbirliğine dayalı çalışmalar için sorumluluğu paylaşma Bilgiyi araştırma, düzenleme, değerlendirme ve paylaşma da teknolojiyi araç olarak kullanma, Karmaşık ve önceliklerin değiştiği ortamlarda etkin olarak çalışma Kendi anlayışını ve öğrenme gereksinimlerini gözlemleme becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

11 DİL , KÜLTÜRÜN TEMEL TAŞIDIR…
TEŞEKKÜRLER…


"İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları