Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayatın Kaynağı Su.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayatın Kaynağı Su."— Sunum transkripti:

1 Hayatın Kaynağı Su

2 Fatih İlköğretim Okulu
Hayatın Kaynağı Su Hazırlayan: Merve ÖZDEMİR Fatih İlköğretim Okulu

3 Dünya’nın yaklaşık üçte ikisi sudur
Dünya’nın yaklaşık üçte ikisi sudur. Bu nedenle Dünyamız, “Mavi Gezegen” olarak da adlandırılır. Ancak bu suyun çoğu okyanus ve denizlerde bulunur, yani tuzludur. Dünyadaki suların ancak % 2,5’u tatlı sudur ve bu miktarın da yalnızca % 1 kadarı içilmeye elverişlidir. Su hayatın kaynağı,dünyanın ¾ ‘ü,vücudumuzun % 80’i su. Su, tarımda sulamada, sanayide ısıtma ve soğutma sistemlerinde, evlerde yıkanmada, temizlikte ve içme suyu olarak kullanılır. Günümüzde, insan etkinlikleri sonucunda ortaya çıkan su kirliliği, önemli çevre sorunlarından biridir. Su, içindeki tehlikeli kimyasal maddelerden ve bakterilerden temizlenerek yeniden kullanılabilir. Çevre kirliliği, küresel ısınma, kentleşme, ormanların zarar görmesi gibi nedenler sonucunda su kaynakları giderek azalmaktadır. Bu kaynakların sürekliliğinin sağlanması, dolayısıyla tükenmemesi için suyun tasarruflu kullanılması ve korunması gerekir. Ülkemizde de çok sınırlı olan su kaynakları, bugünkü gereksinimi ancak karşılamaktadır. Su kaynaklarımızdan elde edilen kullanılabilir su miktarı, 110 milyar metre küptür. Bunun % 16’sı içme ve kullanım suyu olarak, % 72’si tarımsal sulamada ve % 12’si sanayide kullanılmaktadır. Hızlı nüfus artışı, sanayileşme, su kirliliği ve ülkemizdeki yıllık yağış ortalamasının dünya ortalamasından düşük olması su kaynaklarımızı tehdit etmektedir. Bu nedenle, su kaynaklarının daha dikkatli kullanılması ve kirlenmemesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor.

4 Dünyamızda Su Dünya’nın yaklaşık üçte ikisi sudur. Bu nedenle Dünyamız, “Mavi Gezegen” olarak da adlandırılır. Dünyadaki suların ancak % 2,5’u tatlı sudur ve bu miktarın da yalnızca % 1 kadarı içilmeye elverişlidir. Dünyanın ¾ ‘ü,vücudumuzun % 80’i sudur.

5 Nasıl Su Tasarrufu Yapılır?
• Taşıma sırasında su kaybını en aza indirmek için borular tamir edilmelidir. • Tarımsal sulamada buharlaşmadan kaynaklanan kayıpları en aza indirip suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak için “damla sulama” yöntemine geçilmelidir. • Uygun olan her yere atık su arıtma tesisleri kurulmalıdır. • Sanayide kullanılan su, geri kazanım yöntemleriyle tekrar tekrar kullanılmalıdır.

6 Nasıl Su Tasarrufu Yapılır?
• Taşıma sırasında su kaybını en aza indirmek için borular tamir edilmelidir. • Tarımsal sulamada buharlaşmadan kaynaklanan kayıpları en aza indirmek için “damla sulama” yöntemine geçilmelidir. • Uygun olan her yere atık su arıtma tesisleri kurulmalıdır. • Sanayide kullanılan su, geri kazanım yöntemleriyle tekrar tekrar kullanılmalıdır.

7 SU HAYATTIR KORUYALIM

8 SU HAYATTIR, KORUYALIM.

9 Kaynaklar


"Hayatın Kaynağı Su." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları