Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Geometrik Cisimler KÜRE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Geometrik Cisimler KÜRE."— Sunum transkripti:

1 Geometrik Cisimler KÜRE

2 1958’de Brüksel’de yapılan Dünya Fuarı’nın sembolü “Atomium” binası
Geometrik Cisimler 1958’de Brüksel’de yapılan Dünya Fuarı’nın sembolü “Atomium” binası olmuştur. Atomium, her birinin çapı 18 m olan 9 tane küreden oluşmaktadır ve bir demir kristalinin 150 trilyon kez büyütülmüş modelidir.

3 ÖRNEK : Şekildeki portakalı küre modeli olarak ele alalım.
Geometrik Cisimler ÖRNEK : Şekildeki portakalı küre modeli olarak ele alalım. Bu modelle kürenin merkezini, yarıçapını ve yüzeyini belirleyelim.

4 ÖRNEK : Şekildeki portakalı küre modeli olarak ele alalım.
Geometrik Cisimler ÖRNEK : Şekildeki portakalı küre modeli olarak ele alalım. Bu modelle kürenin merkezini, yarıçapını ve yüzeyini belirleyelim. YÜZEY

5 ÖRNEK : Şekildeki portakalı küre modeli olarak ele alalım.
Geometrik Cisimler ÖRNEK : Şekildeki portakalı küre modeli olarak ele alalım. Bu modelle kürenin merkezini, yarıçapını ve yüzeyini belirleyelim. MERKEZ ÇAP YÜZEY

6 Kürenin temel elemanları; merkezi, yarıçapı, yüzeyidir.
Geometrik Cisimler Kürenin temel elemanları; merkezi, yarıçapı, yüzeyidir. Merkezden geçen düzlemlerle küre yüzeyinin ara kesitine büyük çemberler denir. Bu şekilde oluşan dairenin çapı ise kürenin çapıdır.

7 ÖRNEK : Küre ile ilgili olarak verilenlerden hangisi yanlıştır?
Geometrik Cisimler ÖRNEK : Küre ile ilgili olarak verilenlerden hangisi yanlıştır? Temel elemanları; merkezi, yarıçapı ve yüzeyidir. Merkezden geçen düzlemlerle kürenin arakesiti dairedir. Açınımı daire şeklindedir. Büyük çemberlerin yarıçapı kürenin yarıçapıdır.

8 Geometrik Cisimler Şekildeki basketbol topunu küreye model olarak düşününüz ve modeli çizerek temel elemanlarını gösteriniz.


"Geometrik Cisimler KÜRE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları