Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BESLENME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BESLENME."— Sunum transkripti:

1 BESLENME

2 Nasıl dengeli besleniriz ?
Beslenme nedir ? Yaşam için gerekli olan enerjiyi ve hücrelerin yapımında kullanılan temel maddeleri sağlayan besinlerin dış ortamdan alınarak vücutta kullanılmasıdır. Nasıl dengeli besleniriz ? Et, ekmek, sebze gibi çeşitli yiyeceklerden ve su, süt gibi çeşitli içeceklerden tüketerek dengeli beslenebiliriz.

3 Dengeli beslenmezsek ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz ?
Yaşamımızı sürdürmemiz bir yana, sağlığımızı korumamız bile güçleşir.Ayrıca fazla kilo almamıza da sebep olabilir. Neden belirli saatlerde bir şeyler yeme ihtiyacı duyarız ? Çünkü her insan vücudu zamanla enerjisini kaybeder ve bu enerjiyi geri kazanmak için de bir şeyler yemeye ihtiyaç duyar.

4 Beslenmenin bize yararları nelerdir?
Beslenmenin bize yararları ; büyümemizi (belli bir yaşa kadar) ve yaşamımız için gerekli olan enerjiyi sağlar. Su kaybına yol açan şeyler nelerdir? Yüksek ateş, uzun süreli ishal ve kusmadır.Bunlar dışında maraton koşucuları da yarışlarda çok su kaybederler, sıcak ve kurak çöl ikliminde yaşayanlar da gün içersinde aşırı su kaybettiklerinden ölebilirler.

5 Hangi sporda, hangi enerji kaynakları kullanılır ?
Egzersiz sırasında genelde karbonhidratlar kullanılır.  Özellikle kısa süreli aktivitelerde sadece bu enerji kaynağı kullanılır.  Egzersizin süresi uzadıkça enerji kullanımında yağlar da devreye girer.  Özellikle uzun süren aktivitelerde eforun süresi uzayıp, şiddeti düştükçe vücut yağ depoları enerji üretiminde devreye girmektedir.  Bu tür aktivitelere en belirgin örnek maratondur.  Bir insan yemek yemeden ama su içerek en fazla kaç gün yaşayabilir ? Bir insan yemek yemeden ama su içerek en fazla 20 gün civarı yaşayabilir.

6 SLAYT GÖSTERİM BURADA SONA ERMİŞTİR!
Tuna Tanrıverdi


"BESLENME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları