Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci."— Sunum transkripti:

1 Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci

2 Nedir? Artık bilgisayar kullanırken herhangi bir aparatı kullanmadan ve hiçbir yere dokunmadan parmaklarınızı dilediğiniz gibi özgürce kullanabileceksiniz. Bunu yapmak oldukça eğlenceli ve adeta bilgisayarınızda sihir yapıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz.

3 Nedir?(2) Amerika' da ve Leap Motion Şirketi tarafından geliştirilen 7,6 cm uzunluğundaki bu cihaz bilgisayara USB kanalı ile bağlanarak, sizin bilgisayar ve çevresindeki hiçbir şeye dokunmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirmeniz ile bilgisayarda kolaylıkla işlem yapabileceğiniz üç boyutlu bir kontrol cihazıdır.

4 Nedir? (3)  Leap Motion hareket algılama yeteneği sayesinde bilgisayarınızı belli bir mesafeden dokunmadan kontrol etmenize imkan tanıyan ilginç bir fikir. Dokunmatik masaüstü sistemlerin bile çok yaygın olmadığı günümüzde dokunmatiğin de ötesine geçebilmemizi sağlayan Leap Motion bilgisayar kullanımında yeni pencereler açma niyetinde. 

5 Hareketi nasıl algılar?
Leap Motion, elleriniz ve 10 parmağınızın hareketini algılarken oldukça hassas algılayıcıları sayesinde bilgisayarda herhangi bir işlem yapmanıza olanak sağlıyor. 

6 Hareketi nasıl algılar?(2)
Bilgisayarınıza bağladığınız bu küçük cihaz, üzerinde bulunan üç led lamba ile elinizi aydınlatırken hareketsensörleri ve kameraları ile de sıfır gecikmeyle 10 parmağınızın milimetrenin 100'de birine kadar olan her hareketini algılayabiliyor ve kaydedebiliyor.

7 Kullanım alanları nelerdir?
Yayınlanan ilk tanıtım videolarından itibaren oldukça ilgi çeken ve yapılan anlaşmalar sonucunda HP ve Asus gibi markaların bilgisayar modelleri içerisinde gelmeye başlayan Leap Motion, son bilgilere göre ise yılında akıllı telefon ve tabletlere de geliyor.

8 Kullanım alanları nelerdir?(2)
El hareketleri ile bilgisayarların kontrol edilmesine imkan sağlayan Leap Motion, Windows ve Mac işletim sistemli bilgisayarlarla çalışabiliyor ve 290 FPS gibi yüksek bir hız ile 10 parmak tarama yaparak oldukça yüksek bir hassasiyet oranı ortaya koyabiliyor.

9 Uygulama alt yapısı nasıldır?
Leap Motion'ın kullanılabilirliği büyük ölçüde kendine özel olarak geliştirilmiş uygulamalara bağlı. Bu uygulamalara ulaşabilmek için Airspace Store adlı uygulama marketini kullanmak gerekmekte. Bu uygulama marketinde sadece cihaza özel geliştirilmiş uygulamaların yanında popüler oyunlar da bulunabiliyor. Genel olarak az olan uygulama arşivinde ücretsiz uygulamalar ücretlilere göre daha nadir bulunmakta.

10 Uygulama alt yapısı nasıldır?(2)
Leap Motion uygulamaları birkaç kategori etrafında toplanabilir: Çizim uygulamaları Müzik uygulamaları Oyunlar Harita uygulamaları Leap Motion kullanımı ile alakalı uygulamalar Medya uygulamaları

11 Uygulama alt yapısı nasıldır?(3)
Uygulama konusunda vurgulanması gereken bir önemli nokta da cihazın temel fonksiyonlarını ortaya çıkaracak uygulamaları önerecek herhangi bir mekanizmanın olmaması. Mevcut tabloda cihazın sürücülerini kurduktan sonra Leap Motion'ı sadece cihaza özel hazırlanmış uygulamalar içerisinde kullanabiliyorsunuz.

12 İzlenimler nelerdir? Leap Motion ilk izlenimde keşfi ve tanınması zor bir yapıya sahip olan bir cihaz. Yazılımsal kaynaklı olan bu durum eğer bu alana özen gösterilseydi kolayca aşılabilirdi. Yazılım konusunda hiçbir rehber bulunmaması bu tip sıra dışı bir cihaz ile kullanıcıyı baş başa bırakıyor. Bu da uyum sağlama sürecini zorlaştırarak kullanıcıyı bıktırabilir.

13 Nasıl kullanılır? Son günlerde yaygın olarak kullanılan Server-Side JavaScript framework’ü olan Node.JS ile de kolay bir şekilde kurulum yapabilir ve uygulamalar geliştirebilirsiniz. Kurulum için NPM(node package manager)’den yararlanıyoruz. Kurulum için şu komutu girmeniz yeterli: npm install leapjs -v0.4.3 JavaScript için içerik dağıtım ağına(CDN - Content Delivery Networks) ise şu şekilde ulaşılabilir: <script src="//js.leapmotion.com/leap js"></script> Açık kaynaklı olduğu için birçok eğitsel örneklerine(Tutorials) internetten ulaşılabilir.

14 Geliştirme kiti (sdk) Leap Motion Kendi SDK paketine ve geliştirme ortamına da sahip. Böyle bir teknolojinin geliştirme kiti(SDK) olmazsa olmazdı zaten. Geliştirme yapabileceğiniz programlama dilleri de şu şekilde: C++ C# Objective-C JAVA JavaScript Pyton Geliştirme kitinin(SDK) şu işletim sistemlerine uyumlu sürümlerine şu adresten ulaşabilirsiniz: Mac OS Windows Linux

15 Videolar https://www.youtube.com/watch?v=hGL0ZFBbY8 M
yapabilirsiniz/ s

16 kaynakça dizustu-bilgisayari-hpden/ te-mobil-cihazlara haberi/ roportaj/bilgisayarinizda-mause-ve-klavyeyi- cope-attiran-teknoloji-leap-motion/8696#ad- image-0

17 Kaynakça(2) /155008/dosyalar/2013_05/ _2013_mayis _a5.pdf aksesuarlari/haberleri/Kablosuz-kontrol-cihazi- Leap-Motion-onumuzdeki-yil-akilli-telefon-ve- tabletlere-de-geliyor.htm LeapMotionNedir.html roportaj/bilgisayarinizda-mause-ve-klavyeyi- cope-attiran-teknoloji-leap-motion/8696#ad- image-0

18 TEŞEKKÜRLER…


"Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları