Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLK OKULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLK OKULU."— Sunum transkripti:

1 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLK OKULU

2 4-A SINIFI YARI YIL TATİL ÖDEVİ

3 FEN VE TEKNOLOJİ

4 SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Verilen ödevleri Fen ve Teknoloji defterine yapınız. Bu ödevler sizi sıkmak için değil 2. döneme hazır gelmeniz için hazırlanmıştır. KOLAY GELSİN. İYİ TATİLLER…

5 Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak Fen ve teknoloji defterlerinize yazar-sanız hem öğrendiklerinizi hem de yazınızı pekiştirmiş olacaksınız. İyi çalışmalar. İyi tatiller…

6 2-İskeletin görevleri nelerdir?
1-İskelet ne demektir? 2-İskeletin görevleri nelerdir? 3-Kemik çeşitlerini yazarak birer örnek veriniz. 4-Soluk alırken kullandığımız organları sırasıyla yazınız. .

7

8 5- Soluk verirken kullandığımız organları sırasıyla yazınız.
6- Maddenin görülebilir özelliklerini yazınız ve birer örnek veriniz. 7- Maddenin hal değişimini gözlemleyeceğiniz bir deney yapınız.(Örneğin buzu ısıtarak erit, daha fazla ısıtarak buharlaşmasını gözle.)

9 8- Maddenin ölçülebilir özelliklerini yazınız.
1kg =…………..gr 5 kg = …………….gr 6 L = ……………mL 1 L = ……………mL Erime, donma, buharlaşma, bozunma, doğal madde, işlenmiş ve yapay maddeleri açıklayarak birer örnek veriniz.

10 10- Solunumda görevli yapıları yazınız?
11- Hareket çeşitlerini yazınız. Birer örnek veriniz. 12- Kuvvet ne demektir? Kuvvetin cisimlerin şekline ve hareketine etkisini örneklerle açıklayınız 13- Vücudumuzu ayakta tutan yapının adı nedir? 14- Maddenin boşlukta kapladığı yere ne ad verilir?

11 9- Karışımları ayırma metotlarını yazınız.
Birer örnek veriniz. Her hangi bir yöntemi evde deneyiniz: Deftere yaptığınız deneyi yazınız. Deney adı: Deney amacı: Kullanılan malzemeler: Sonuç: Çizebilirsen resmini çiz…

12 15- Isı alış verişi nasıl olur?
16- İskelet ve kas sağlığını korumak için yapmamız gere- kenlerden 3 tanesini yazınız 17- Kasların görevlerini yazınız. 18- Eklem çeşitlerini yazınız. 19- Kanın dolaşımını sağlayan organlar nelerdir? .

13 20- Kalbin görevini yazınız?
. 20- Kalbin görevini yazınız? 21- Madde, cisim, alet, malzeme nedir? Anlatıp örnekler veriniz. 22- Maddeler doğada kaç halde bulunur? Birer örnekle açıklayınız. 23- Gaz maddelere neleri örnek olarak verebiliriz? 24- Maddenin ölçülebilir özellikleri nelerdir?

14 25- Kütle ve hacim nedir? Hangi alet ve birimlerle ölçülür?
26- Sıvıların kütlesi nasıl ölçülür? 27- Düzgün bir şekli olmayan bir katı maddenin(örneğin taşın) hacmi nasıl ölçülür? 28- Opak ve Saydam madde ne demektir?

15 İYİ ÇALIŞMALAR

16 İYİ TATİLLER SEVGÜN ŞAHİN


"ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLK OKULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları