Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARLI HAVADA YOLCULUK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARLI HAVADA YOLCULUK."— Sunum transkripti:

1 KARLI HAVADA YOLCULUK

2 BİR ARAÇ SÜRÜCÜSÜ İLE RÖPORTAJ
Röportajın yapıldığı kişi: Ali Kıvanç 1- Kaç yıllık sürücüsünüz? Cevap: 40 yıllık sürücüyüm. 2-Trafiğe çıkmadan önce hava durumunu bilmek neden önemlidir? Cevap: Hava ve yol şartlarına göre tedbirli olmak ve kazaları önlemek açısından önemlidir.

3 3- Kış aylarında trafikte karşılaşacağımız sorunlar nelerdir?
Cevap: Kış aylarında trafikte buzlanma, gizli buzlanma, kar, tipi, şiddetli yağış, su birikintisi gibi sorunlar kaza riskini arttıracağı gibi seyir halindeki araçlarda da çeşitli arızalara sebep olabilir. 4- Karlı ve don tehlikesi olan havalarda trafiğe çıkmadan önce hangi önlemleri alırsınız neden? Cevap: Karlı havalarda aracımızın kaymaması için kar lastiklerimizi takmalıyız, yoksa zincirlerimizi takmalıyız, lastik havalarını kontrol etmeliyiz. takozumuzu reflektörümüzü, yakıtımızı trafiğin sıkışacağını hesaba katarak araç içinde donma riskine karşı kaloriferi açık tutabilmek için dolu bulundurmalıyız. Radyatör ve silecek suyunun donmaması için antirifizini ilave etmeliyiz.

4 5- Sisli havalarda sürücüler için nasıl bir tehlike oluşur?
Cevap: Sisli havalarda görüş mesafesi düşeceğinden dolayı kaza riski artar. Dörtlü sinyallerimizi, sis lambalarımızı ve kısa farlarımızı açıp hızımızı düşürerek trafikte dikkatli bir biçimde yol almalıyız. 6- Yağmurlu havalar sürücüler için nasıl bir tehlike oluşturur? Cevap: Yağmurlu havalarda oluşan su birikintileri, yağmur suyunun doldurduğu çukurların fark edilememesi ve bozuk olan cam silecekleri kaza tehlikesi oluşturur.

5 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BUSE KIVANÇ


"KARLI HAVADA YOLCULUK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları