Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)"— Sunum transkripti:

1 TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)
Merve Kantarcı, Yusuf Atay, Fatma Bülbül, Hatice Elma, Filiz Uzun, Yunus Aras

2 Nedir? Yurtdışındaki en popüler fuarlardan biri olan ve tüketici elektroniği söz konusu olduğunda en yeni ve en gelişmiş ürünlerin her yıl düzenli olarak sergilendiği bir elektronik fuarıdır. CES yeni tüketici teknolojilerinin ilk kez sergilendiği küresel bir olay. Her yıl yaşam biçimimizi değiştiren on binlerce yeni teknoloji burada sergileniyor. Bu ürünler bilgiye ulaşmayı kolaylaştırarak günlük yaşamımızı değiştirirken gelecek teknolojilerin kaldırım taşlarını oluşturdular.

3 Tarihçesi ve Amaçları İlk CES 1967 yılında New York City'de gerçekleşti. 1,500 metrekarelik alanda 110 katılımcının yer aldığı bu ilk etkinliği 17,500 ziyaretçi gezdi. Gösteri firmaların radyolarını, pikaplarını ve televizyonlarını sergiledikleri bir paylaşım ortamı olarak başladı yıl sonra içinde kablosuz sistemler, araç teknolojileri, dijital imaj işleme, ev sinema sistemleri gibi 30 farklı kategoride ürünlerin sergilendiği dünyanın en büyük tüketici teknolojileri olayı haline geldi.

4 Tarihçesi ve Amaçları Şirket büyüklüğü ne olursa olsun, CES global tüketici elektroniği pazarının bir parçası olan herkes için bir yere sahip. Son 40 yıldır CES ziyaretçileri VCR, CD çalarlar, DVD çalarlar ve HDTV gibi pek çok yeni teknolojinin doğuşuna tanık oldu.  CES'de ticaret ön plandadır. Bizim endüstrimiz özellikle de ticari profesyoneller için dünyanın en yenilikçi firmalarına ait en son tüketici teknolojilerine tek bir alanda tek bir zamanda ulaşma imkanı sunar.

5 Katılımcılara Sunulan Fırsatlar
CES küçük ya da büyük tüm firmaların, satıcıların, alıcıların, mühendislerin, tasarımcıların, analistlerin vs. katılabileceği bir yer. CES dünyanın dört bir köşesinden gelen katılımcıların son ürünleri ve yenilikleri tecrübe edebilecekleri dünyanın en büyük tüketici teknolojileri platformunu sunuyor.

6 Katılımcılara Sunulan Fırsatlar
CES, üreticilerin sahip oldukları son teknolojileri ve yeni ürünleri dünyanın en geniş tüketici teknolojisi profesyonellerinin görüşüne sunma imkânı sağlar.

7 Ces 2014 Ürünleri LG 77EC9800 Kavisli, büyük ve donanımlı: 77EC9800, LG'nin TV'lerdeki gelecek vizyonunu yansıtıyor x2160, yani 4K çözünürlük sunan TV, LG'nin kendi geliştirdiği WRGB OLED teknolojisini kullanıyor. HDMI, USB ve LAN gibi özelliklere sahip TV'nin entegre kod çözücüsü, H.264 standardını ve HEVC H.265'i destekliyor. TV'nin 2014'ün ikinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Fiyat: Yaklaşık dolar

8 Sony Xperia Z1 Compact Xperia Z1'in küçük sürümü, 4.3 inç'lik HD ekranla geliyor. Snapdragon 800 işlemciye sahip cep, 20.7MP kamerasıyla dikkat çekiyor. Fiyat: 500 euro

9 Pebble Steel SmartWatch
E-ink ekranlı akıllı saatin paslanmaz çelik gövdesi ve Gorilla Glass camı, onu son derece dayanıklı kılıyor. Dilerseniz deri saat kayışlarını kullanmanız da mümkün.

10 Sony PlayStation Now Sony'nin PlayStation bölümü, CES'te yeni donanımlar tanıtmasa da gelecekte sunacağı PlayStation Now'u ortaya çıkardı. Bu akış hizmeti, eski PlayStation'lardaki oyunları PS4'te oynanabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Hizmet, 2014'ün ilkbahar aylarında ABD'de test edilmeye başlanacak.

11 Sony Bravia X95 serisi Sony'nin UHD TV'si, dev ekranlı TV'leri sevenlere hitap ediyor. 86 inç'lik TV, boyutu nedeniyle iki ayağı üzerinde, zeminin üstünde duruyor. X95, bahar aylarında piyasaya sürülecek.

12 Asus Transformer Book Duet (TD300)
Windows 8.1 ve Android 4.2.2'yi yan yana çalıştırabilen yeni melez tablet, 13.3 inç'lik bir IPS ekrana (1.920 x 1.080) sahip. Intel Core i7 (Haswell) işlemci, 4GB RAM, 128GB flaş sürücü, istasyon içinde 1TB sabit disk, yeni Transformer'ın öne çıkan özellikleri arasında. Fiyatı: Muhtemelen 600 euro'nun üzerinde olacak.

13 Intel Edison Intel'in SD kart boyutundaki bu mini PC'si, boyutlarına oranla sunduğu işlem gücüyle dikkat çekiyor. Intel, Edison'u ilk olarak Linux'la sunmayı planlıyor. Intel'e göre gerekli aksesuarlarla donatılan Edison, günlük kullanım için yeterli bir performans sunacak.

14 Toshiba KIRA 13.3 inç'lik KIRA, 2560x1440 çözünürlük sunuyor. Dokunmatik ekranlı PC, sadece kg ağırlığında ve 19.8 mm kalınlığında.

15 iRobot Scooba 450 Her yüzeyi temizleyebilen bu küçük robot, üreticisine göre bakterilerin yüzde 99.3'ünü ortadan kaldırabiliyor. Scooba, ABD'de satışa sunulmuş durumda. Fiyat: 600 dolar.

16 Fujifilm Finepix XP70 Fujifilm Finepix XP70, her hava koşulunda çalışacak biçimde geliştirilmiş, megapiksellik bir kamera. 5x optik yakınlaşma sunan kamera, aksiyon kamerası olarak Full HD video kaydı yapabiliyor. Fiyat: 180 euro.

17 Garmin Vivofit Navigasyon cihazı üreticisi Garmin, CES'te Nike Fuelband'e rakip geliştirdiği kol bandını ortaya çıkardı. Küçük renkli bir ekrana sahip Garmin Vivofit, e-ink'i temel alan ekran teknolojisi sayesinde uzun bir pil ömrü vadediyor. Vivofit, Mart ayında satışa sunulacak. Fiyatı: 120 euro.

18 Epson Moverio BT-200 Epson'a göre CES'te gösterilen Moverio BT- 200, selefi BT-100'den çok daha hafif ve ince. Android 4 ile çalışan gözlük, Mart'ta satışa sunulacak. Fiyatı: 700 dolar.

19 Hisense H8S Curved Ultra HD TV
65 inç'lik bu TV, x 2160 çözünürlük ve 120Hz yenileme oranına sahip. Film meraklılarının ilgisini çekecek olan TV, Android 4.2 işletim sistemini kullanıyor.

20 Kaynakça cok-goze-carpanlar_3153.html her-sey-ces-2008_5161_2.html roportaj/ces-2014-fuarinda-neler- oldu/11406#ad-image-0 parlayan-yildizlari_44767.html 90/2/5/ces-2014e-damgasini-vuran- teknolojik-oyuncaklar

21 TEŞEKKÜRLER…


"TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları