Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEST SORULARI YAZIM KURALLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEST SORULARI YAZIM KURALLARI."— Sunum transkripti:

1 TEST SORULARI YAZIM KURALLARI

2 1. (I) Tekrarlamak isterim, aslında suçlu olan benim burada
1. (I) Tekrarlamak isterim, aslında suçlu olan benim burada. (II) Tanınmamış insan hiç değil, herkes biliyor. (III) Tabii Tunç’tan başka bazı hikâyeci adlarını da anmak isterim. (IV) Başkalarına geldiği gibi bana da birçok kitap geliyor. (V) Tunç’un yanı sıra saymak isteyeceğim başka isimlerde var.Yukarıdaki parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır? A) I.   B) II.   C) III.   D) IV.   E) V.

3 1-E (V) Tunç’un yanı sıra saymak isteyeceğim başka isimlerde var.

4  2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır?
Sorulardan önce herşey için teşekkür ederim. Katkısı ve ilgisi nedeniyle kahve ikram edildi. Renkler boşalmıştı bayrakların üstüne. Dimdik çıkıyordu ırmaktan yukarı balıklar Yok oluş muydu hep varmak istediğim yer?

5 Sorulardan önce herşey için teşekkür ederim.

6 3. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
Şimdi bilekleri kesik bir intihardır yaşam Oysa haklı ve haksız bütün kitaplar yazılmıştır. İnsanki bozuk paralarda bozgundur, yenilmiştir. Aynı dalda gül bile anlamaz dikenini Bilirsiniz her sokağın bozuk bir sicili vardır. 

7 İnsanki bozuk paralarda bozgundur, yenilmiştir.

8 4. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
Yalnızlığı bir hançer gibi saklıyan şiirlerdir. Rüzgârların ıslığıyla göklere teğet geçer bozkır. Oysa Kumrular Sokağı bir kente uzayıp gider Her gün kasvetimle yanar söner bir ateş: Ölüm Sokaklar bir ak tay düşüyle uçar gelecek zamana

9 A) Yalnızlığı bir hançer gibi saklıyan şiirlerdir.

10 5. İki ayrı nehirde yüzen parçalarımızı (I)biraraya getirip hiç (II)duraksamadan, korkmadan, coşkuyla (III)salı versek sulara, çarpacağımız kayaların (IV)sayısı da artar mı? Yukarıdaki cümlede numaralanmış bölümlerin hangi ikisinde, yazım yanlışı yapılmıştır? I. ile II.   B) II. ile III.   C) I. ile III.    D) III. ile IV.   E) II. ile IV. 

11  C) I. ile III.

12 6. Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden (p, ç, t, k) biri bulunan sözcük, ünlü ile başlayan bir ek aldığında sondaki sert ünsüz yumuşar. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi bu kurala uymaz? ağaç   B) şerbet   C) çok   D) dip   E) kalp 

13 B) şerbet 

14 7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken “de” ayrı yazılmıştır?
Köy de bir hafta içinde bir dayanışma başladı. Çocuklara da renkli şekerlemeler aldım. Onlar da kocaman ekmeklerle balık yediler. Balıkçılık yapamayanlar da kasabaya gidiyor. Siz de düşmanın ayakları altında çiğnendiniz.

15 A) Köy de bir hafta içinde bir dayanışma başladı

16 8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
Çalı kümesinin etrafını birkaç kez dolandı. En son Sivas’da böyle bir çiçek görmüştü. Böyle güzel evlere bakılırda bırakılır mı? Çalıların sallantısı gittikce artıyordu. Köyde kayanın üstüne tırmanmış ta inememiştim. 

17 B) En son Sivas’da böyle bir çiçek görmüştü.

18 9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
Kahramana yanlış bir harekette bulunur muyum? Tekne yaklaştıkça yürekleri göğüslerine sığmıyordu. Asker kaçağı olduğunu söyleyecek cesareti kendinde bulabilir mi? Oradakilerin hiç birinden bir ses çıkmıyordu. Şu tepenin üstünde dünyayı seyretmeye doyamıyorum. 

19 D) Oradakilerin hiç birinden bir ses çıkmıyordu.

20 II. Olayı en küçük ayrıntısına kadar anlatdı.
I. Güneş yavaşca denizin üstüne iniyordu. II. Olayı en küçük ayrıntısına kadar anlatdı. III. Gözgöze gelince ne demek istediğimi anladı. IV. Çocuklar armudun etrafında koşdular. V. Hasan da onları karşılamak için ayağa kalktı. 10. Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisinde yazım yanlışı yoktur? A) I.   B) II.   C) III.   D) IV.   E) V.

21 E) V.

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38


"TEST SORULARI YAZIM KURALLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları