Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CANLILARDA ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CANLILARDA ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ"— Sunum transkripti:

1 CANLILARDA ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ

2 GRUP 4 GÜLNUR AYCAN ONUR BAL İBRAHİM KARCILILAR

3 ÜNİTE PLANI ÖZETİ Canlıların kullanabileceği temel enerji birimi olan ATP molekülü; azotlu organik baz, beş karbonlu şeker ve 3 fosfat grubundan oluşur. Hücre içi solunum, fotosentezve kemosentez gibi canlılık faaliyetleri ile enerjinin dönüştürülmesi sağlanır.

4 TEMEL SORU Enerjiyi nasıl elde edilir?

5 ÜNİTE SORULARI Besinlerdeki kimyasal bağ enerjisi nasıl elde edililr?
Canlılar enerjiyi nasıl dönüştürür?

6 İÇERİK SORULARI ATP nedir?
Fosforilasyon nedir ve kaç çeşit fosforilasyon vardır?

7 ÖĞRENME KAZANIMLARI Bireysel ve toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında bilimin rolünü anlar. Biyolojinin yaşamın anlaşılmasına sağladığı katkıların farkına varır. Bilim-teknoloji-toplum-çevre arasındaki ilişkileri anlar. Bilimsel bilginin oluşturulmasında ve sunumunda modellerden yararlanmanın yeri ve önemini bilir. Teknolojik gelişim sürecinin sınırlılıklarını, kaynaklarını ve teknolojik uygulamaların olası etkilerini fark eder. Biyolojiyle ilgili meslekler ile öğrendikleri biyoloji konuları arasında bağlantı kurar. Farklı tutum ve değerlerin biyolojik kavramlar üzerine etkisini karşılaştırır.

8 KONU BAŞLIKLARI Canlılar İçin Temel Enerji Birimi: ATP
Oksijenli ve oksijensiz solunum Fotosentez ve Kemosentez

9 Proje Başlamadan Önce ABC Beyin Fırtınası
Alfabenin harfleri kullanılarak konu ile ilgili terimler, kelimeler ve anlamları ile bir ön değerlendirme hazırlama yapılacak.

10 ABC Beyin Fırtınası Adenozin tri fosfat Bakteri Cam bitkileri
Devirsiz fotofosforilasyon Enerji, ETS, Etil alkol Fosforilasyon, fotoliz Granum Işık şiddeti Öğrencilerden; alfabeden yararlanılarak ünitede geçen terimlerin anlamları sorulur. Kemosentez, klorofil Laktik asit Monomer Nitrit ve nitrat Oksijen Plastokinon, plastosiyanin Solunum, stroma


"CANLILARDA ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları