Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK"— Sunum transkripti:

1 WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK
ELİF KESLER TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2

2 SUNUM İÇERİK PLANI Belge Koruma Nedir? Belge Korumak Neden Önemlidir?
Belge Nasıl Korunur? Son Olarak İşaretle Parola ile Şifrele Düzenlemeyi Kısıtla Kişilere Göre İzinleri Kısıtla Dijital İmza Ekle 4. Korunan Belgenin Kilidini Açma

3 BELGE KORUMA NEDİR? Koruma malzemenin ve bu malzemenin üzerindeki bilgileri koruma şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Belgelerimiz gerek fiziksel gerek dijital ortamda olsun, bunları hem doğal hem de bunun dışında gelişebilecek tüm afetlere karşı kontrol altına almamızdır. Örneğin bir kitabı böceklenmeden koruyabileceğimiz gibi bilgisayarımızdaki herhangi bir dosyanın da kontrolümüz dışında erişilmesine engel olabilir, koruyabiliriz.

4 Belge Korumak Neden Önemlidir?
Word 2010 ile oluşturacağımız belgeleri izinsiz olarak görüntülenme ve değiştirilmelere karşı korumamız mümkündür.Bunu belgenin açılıp okunmasına karşı parola ve belgede değişiklik yapılmasına karşı parola.

5 Belge Nasıl Korunur ? Son Olarak İşaretle
Son Olarak İşaretle ( Belgeyi salt okunur hale getirir.) Belge son olarak işaretlendiğinde yazma, düzenleme komutlarıyla sağlama işaretleri devre dışı kalır veya kapanır; belge salt okunur hale gelir. Son Olarak İşaretle ,belgenin tamamlanmış sürümünü paylaştıklarınızla iletişim kurmanıza yardımcı olur. Gözden geçirenlerin veya okuyanların istemeden belgede değişiklik yapmasını da önler.

6 Parola ile Şifrele Parola ile Şifrele (Belge için parola ayarlar.)
Parola ile Şifrele'yi seçtiğinizde Belgeyi Şifrele iletişim kutusu görüntülenir. Parola kutusuna parolayı yazın. Önemli: Microsoft kayıp veya unutulan parolaları geri getiremez; bu nedenle, güvenli bir yerde parolalarınızın ve ilgili dosya adlarınızın bir listesini saklayın.

7

8 Düzenlemeyi Kısıtla Düzenlemeyi Kısıtla : Belgede ne tür değişikliklerin yapılabileceğini denetler.

9 Kişilere Göre İzinleri Kısıtla
Kişilere Göre İzinleri Kısıtla (İzinleri kısıtlamak için Windows Live kimliğini kullanır.) İzinleri kısıtlamak için bir Windows Live ID veya Microsoft Windows hesabı kullanın. İzinleri kuruluşunuzun kullandığı bir şablon aracılığıyla uygulayabilir veya Erişimi Kısıtla seçeneğini tıklatarak izin ekleyebilirsiniz. Bilgi Hakları Yönetimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Office'te Bilgi Hakları Yönetimi bağlantısına bakın.

10 Dijital İmza ekle Dijital İmza Ekle : Görünür veya görünmez dijital imza ekler. Dijital imzalar, bilgisayar şifrelemesi kullanımıyla belgeler, e- posta iletileri ve makrolar gibi dijital bilgileri doğrulamaya yarar. İmza girilerek veya imzanın bir resmi kullanılarak oluşturan dijital imzalar gerçekliği, bozulmamışlığı ve inkar edilemezliği tesis etmek için kullanılır. Dijital imzalar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu konunun sonundaki bağlantıya bakın.

11 Korunan Belgenin Kilidini Açma
Gözden Geçir sekmesinin Koru grubunda Düzenlemeyi Kısıtla'yı tıklatın. Biçimlendirmeyi ve Düzenlemeyi Kısıtla görev bölmesinde Korumayı Durdur'u tıklatın. Sizden parola istenirse parolayı yazın.

12 Korunan belgede değişiklik yapma
runan belgede değişiklik yapma Korunan bir belgeyi açtığınızda Microsoft Word 2010 uygulaması, belgenin belirli bir bölümünde belge sahibinin size verdiği değişiklik yapma izinleri esasında nelere değiştirebileceğinizi belirler. Biçimlendirmeyi ve Düzenlemeyi Kısıtla görev bölmesinde değişiklik yapma izninizin olduğu belge bölgelerine gitmek için düğmeler görüntülenir. Korunan belgede değişiklik yapma Korunan bir belgeyi açtığınızda Microsoft Word 2010 uygulaması, belgenin belirli bir bölümünde belge sahibinin size verdiği değişiklik yapma izinleri esasında nelere değiştirebileceğinizi belirler. Biçimlendirmeyi ve Düzenlemeyi Kısıtla görev bölmesinde değişiklik yapma izninizin olduğu belge bölgelerine gitmek için düğmeler görüntülenir.

13

14 TEŞEKKÜRLER

15 KAYNAKÇA help/HA aspx?CTT=1 tr/training/RZ aspx?section=4 2010da-onemli-belgeleri-nasil-koruyabiliriz/ help/RZ aspx?section=4 belgelerini-sifreleme.ag.o.1.html/ help/HA aspx ipuclari/wordde-sayfa-koruma-sayfa-sifreleme


"WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları