Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin"— Sunum transkripti:

1 ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin
(C2 H5 OH) olan etil alkol mayalanmış şekerli sıvıların damıtılması ile elde edilir.Elde edilen renksiz uçucu yanıcı ve kendine özgü kokusu olan sıvı bir maddedir.

2 Alkoller; ikiye ayrılırlar.
ETİL alkol (İçilebilir) METİL alkol (İçilmez) Toplumda içki olarak kullanılan etil alkol glikoz früktoz gibi karbonhidratların bira mayası ile yaptıkları reaksiyonlar (Fermantasyon, Distilasyon) sonucu oluşur.

3 Oranında alkol ihtiva eder
Bira %3 Şarap %10 – 12 Likör %20 – 25 Rakı %45 – 50 Kanyak %41 – 45 Cin %47 Votka %40 Whisky %43 – 50 Oranında alkol ihtiva eder

4 Alkollü içkiler genel olarak 3 grupta toplanırlar
Alkollü içkiler genel olarak 3 grupta toplanırlar. Birinci grupta şarap gibi üzümlü ve diğer meyvelerin sularının mayalanması ile elde edilir. Mayalanma bazı organik maddelerin bazı mikro organizmalar tarafından salgılanan enzimler etkisiyle uğradığı değişiklik, şekerlerin maya etkisiyle mayalanması alkol verir mayalanmanın diğer bir adı fermantasyondur. Bilindiği gibi su 100 derecede buharlaşırken alkol sadece 78.3 derecede buharlaşır dolayısıyla embikte kaynayan sıvının ilk buharlaşanı alkoldür.


"ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları