Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?"— Sunum transkripti:

1 PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?

2 Proje Nedir? Proje Tabanlı Öğrenme Nedir? Proje Tabanlı Öğrenmenin Amaçları Nelerdir? Proje Tabanlı Öğrenmenin Üstünlükleri Nelerdir?

3 Proje Nedir? Zihinsel kurgulama, imgeleme(hayal etme), öğrenmeler arası ilişkiler kurmayı sağlayan tasarılardır.

4 Proje Tabanlı Öğrenme Nedir?
Proje tabanlı öğrenme, projeyi alt yapı unsuru olarak gören bir öğrenme anlayışıdır. Proje, düşünme, hayal etme, kurgulama demektir. Düşünme, hayal etme ya da kurgulama tabanında yükselen bir öğrenme anlayışı ise, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu üstlenmiş, yaratıcı bireyler yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirecek bir öğrenme sürecini öngörür.

5 Proje Tabanlı Öğrenmenin Amaçları Nelerdir?
Öğrenme sorumluluğunu alabilen, Yaratıcı fikirler üretebilen, Bilgiye ulaşma yollarını keşfeden, Kendi çalışma planlarını oluşturabilme becerisi kazandırabilen Farklı yöntemler, çözüm yolları geliştirebilme becerisi kazandırabilen, İşbirlikçi çalışabilen bireyler yetiştirmektir.

6 Proje Tabanlı Öğrenmenin Üstünlükleri Nelerdir?
Projeler, öğrencilerin hayal güçlerini geliştirir. Öğrencilerin sorumluluk almalarını sağlar Çalışma takvimleri oluşturmayı öğrenerek bu sayede adım adım sonuca nasıl ve ne kadar gittiklerini görürler Belirli bir zaman dilimi içinde, gerekli çaba harcanarak bir projenin tasarlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili becerilerin gelişmesini sağlar.

7 Projenin odaklandığı konuların öğrenilmesini ve ilgili konuda uzmanlaşmayı sağlar.
Öğretim teknolojisinin etkilice kul1ammına dönük bilgi ve becerilerin gelişmesini sağlar. En az dış yardımla hem bireysel hem de grup olarak çalışabilme becerisinin kazanılmasını sağlar.

8 Öğrenciyi, özerk, tasanmcı, yaratıcı ve üretken kılar.
Kendine güven ve kişisel saygınlık duygusunu geliştirir. Öğrencinin sahip olduğu bilgileri uygulamaya dökmesini sağlar, öğrenci sahip olduğu bilgi ve becerilerin farkına varır. Karşılaştıkları problemlere işbirliği içinde çözüm getirmeyi öğrenirler.

9 Hazırlayan : Gülay PARLATICI
Kaynak: MEB,Resimlerle proje tabanlı öğrenme


"PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları