Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIK SORUNLARI Kazanım: Toplumu ve dünyayı ilgilendiren ortak sağlık sorunlarını belirtir. 11. Sınıf 69 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIK SORUNLARI Kazanım: Toplumu ve dünyayı ilgilendiren ortak sağlık sorunlarını belirtir. 11. Sınıf 69 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 SAĞLIK SORUNLARI Kazanım: Toplumu ve dünyayı ilgilendiren ortak sağlık sorunlarını belirtir. 11. Sınıf 69 nolu kazanım etkinliği

2 Son yıllarda ülkemizde ve dünyada görülen ortak sağlık sorunları nelerdir?

3 AIDS/HIV Yeme Bozuklukları Kanser Hepatit B ve C, Sigara ve madde bağımlılığı Kuş Gribi SARS Çevre kirliliği ile ortaya çıkan hastalıklar (kolera, sıtma)

4 Ortak hastalıkları bilmenin niçin önemli olduğu konusunda tartışalım!

5 Toplumu ve dünyayı ilgilendiren ortak sağlık sorunları ile ilgili ulusal ve uluslararası derneklerin sosyal ve sağlık alanlarındaki çalışmaları ile ilgili neler biliyorsunuz? (örneğin: AIDS ve kanserle ilgili dernekler )

6 Bu hastalıkların sadece sağlık alanında bir hastalık gibi değerlendirilmemesi gerekir. Çünkü; hastalıkların hem kişiye hem de ülkeye ciddi anlamda ekonomik, sosyal ve psikolojik bir yük getirdiği unutulmamalıdır.

7 Katılımlarınız için teşekkürler…


"SAĞLIK SORUNLARI Kazanım: Toplumu ve dünyayı ilgilendiren ortak sağlık sorunlarını belirtir. 11. Sınıf 69 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları