Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT"— Sunum transkripti:

1 LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ LEAP MOTION Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ankara - Bahar 2014

2 Leap Motion Nedir? Amerika' da ve Leap Motion Şirketi tarafından geliştirilen 7,6 cm uzunluğundaki bu cihaz bilgisayara USB kanalı ile bağlanarak, sizin bilgisayar ve çevresindeki hiçbir şeye dokunmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirmeniz ile bilgisayarda kolaylıkla işlem yapabileceğiniz 3 boyutlu bir kontrol cihazıdır.

3 Hareketleri Nasıl Algılıyor?
Leap Motion, elleriniz ve 10 parmağınızın hareketini algılarken oldukça hassas algılayıcıları sayesinde bilgisayarda herhangi bir işlem yapmanıza olanak sağlıyor. Bilgisayarınıza bağladığınız bu küçük cihaz, üzerinde bulunan üç LED lamba ile elinizi aydınlatırken hareket sensörleri ve kameraları ile de sıfır gecikmeyle 10 parmağınızın milimetrenin 100'de birine kadar olan her hareketini algılayabiliyor ve kaydedebiliyor.  

4 Leap Motion Parçaları Leap Motion cihazı Hoşgeldiniz kartı
Kısa kullanım uyarılarını içeren döküman Kısa USB bağlantı kablosu Uzun USB bağlantı kablosu

5 Uygulama Alt Yapısı Leap Motion’un kullanılabilirliği büyük ölçüde kendine özel uygulamalara bağlıdır. Bu uygulamalara ulaşmak için Airspace Store isimli uygulama marketinin kullanılması gerekmektedir.

6 Uygulama Kategorileri
Leap Motion uygulamaları birkaç kategori etrafında toplanabilir: Leap Motion kullanımı ile alakalı uygulamalar Çizim uygulamaları Müzik uygulamaları Oyunlar Harita uygulamaları Medya uygulamaları

7 Neler Yapılabilir? Leap Motion' u kullanmak oldukça eğlenceli. Hiçbir yere dokunmadan parmaklarınızı boşlukta hareket ettirmek adeta parmak uçlarınızdaki sihri keşfetmek kadar kolay ve keyif verici.

8 Neler Yapılabilir? Web’de kolaylıkla gezinebilirsiniz.
Hayallerinizdeki tasarımları hiçbir şeye dokunmadan sadece el hareketlerinizle yapabilirsiniz. Oyun oynarken hamleleri ellerinizle yönetebilirsiniz.  

9 SDK(Software Development Kit)
SDK, Türkçesi Yazılım Geliştirme Kiti olan programlama araçları setlerine verilen genel isimdir. Programcıların bilgisayar uygulamaları geliştirmesini mümkün kılar. Bu programların çeşitli işletim sistemlerine adapte edilmesini sağlar. Leap’in de kendi developer programı ve SDK’sı vardır.

10

11 Video Linkleri http://www.youtube.com/watch?v=21LtA5-wiwU

12 Kaynakça


"LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları