Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?"— Sunum transkripti:

1 BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?
Kazanım: Bireyin kendini algılama biçiminin davranışlarını nasıl etkilediğini fark eder. 10. Sınıf 24 nolu kazanım etkinliği Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin.

2 BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?
İnsanın yapabileceği bazı şeyleri yapamayacağına inanması, bir işi yapmaya teşebbüs ederken cesaretinin kırılması, kişinin başarısız olmasına neden olur. İnsanın bazı şeyleri yapacağına inanması, bir işi yapmaya teşebbüs ederken cesur olması başarılı olmasına sağlar. İnsanların kendilerini nasıl algıladıklarının davranışlarını da etkiler. Kendimizle ilgili algılarımız davranışlarımıza nasıl yansır ve davranışlarımızı nasıl etkiler? Sizlerin kendi hayatınızdan ya da çevrenizden buna benzer durumlarla karşılaştınız mı?

3 “Siz kendinizi nasıl algılıyorsunuz?”
ÖZELLİKLERİMİZ İnsanlar birtakım özellikleri ile tanınırlar ve hatırlanırlar. Biz de kendimizi tanımlarken bazı özelliklerimizi sıralayalım. Şimdi boş bir kağıt çıkaralım. Yanda sıralanan özelliklerden; 1-(Evet) başlığı atına sahip olduğunuzu düşündüklerinizi, 2-(Hayır) başlığı atına sahip olmadığınızı düşündüklerinizi 3-(Kararsızım) başlığı atına ise kararsız kaldıklarınızı yazalım.

4 Yani şöyle… 1-(Evet) başlığı atına sahip olduğunuzu düşündüklerinizi,
……………………………….. 2-(Hayır) başlığı atına sahip olmadığınızı düşündüklerinizi ……………………………….. 3-(Kararsızım) başlığı atına ise kararsız kaldıklarınızı ………………………………..

5 devam edelim… ÖZELLİKLERİMİZ
İnsanlar birtakım özellikleri ile tanınırlar ve hatırlanırlar. Biz de kendimizi tanımlarken bazı özelliklerimizi sıralayalım. Şimdi boş bir kağıt çıkaralım. Yanda sıralanan özelliklerden; 1-(Evet) başlığı atına sahip olduğunuzu düşündüklerinizi, 2-(Hayır) başlığı atına sahip olmadığınızı düşündüklerinizi 3-(Kararsızım) başlığı atına ise kararsız kaldıklarınızı yazalım. 5 dakika süre verelim…

6 Yazdıklarını paylaşmak isteyen var mı?

7 Kendinizi algılama biçimleri ile ilgili aşağıdaki soruları birlikte cavaplayalım…
 Kendinizde var olduğuna inandığınız özellikleriniz nelerdir?  Kendinizde var olduğuna inandığınız özellikler hayatınızı nasıl etkiliyor?  Kendinizle ilgili algılarınız, beğenileriniz, tercihleriniz, davranışlarınıza nasıl yansıyor?  Formda verilen özelliklerden sahip olduğunuzu düşündükleriniz, davranışlarınızı nasıl etkiler?

8 Kişinin kendini algılama biçiminin davranışlarını nasıl etkilediğini fark etmesi çok önemlidir…


"BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları