Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi"— Sunum transkripti:

1 Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi cmaden@meb.gov.tr
eTwinning Uygulaması Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi

2 eTwinning Nedir? (1) eTwinning Projesi, katılımcılar tarafından herhangi bir konu üzerinde okulları sanal ortamda eşleştirmek amacıyla farklı Avrupa ülkelerinin öğretmen ve öğrencilerinin internet üzerinden ortak projeler geliştirmesini sağlayarak bilgi paylaşımını, BT kullanımını ve kültürler arası hoşgörüyü hedefleyen bir uygulamadır.

3 eTwinning Nedir? (2) eTwinning, en az farklı iki Avrupa ülkesinden en az iki okul arasındaki çevrimiçi temelli projeleri destekleyen bir faaliyettir.

4 eTwinning Nedir? (3) eTwinning Projesi e-Öğrenme projesinin önemli bir projesi olarak Ocak 2005’de başladı ve 2007 yılından bu yana da Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Comenius programının içinde yer almaya başladı.

5

6

7 eTwinning Projesinde Amaç (1)
Ulusal ve bölgesel düzeyde e-Kardeş Okulunu yaygınlaştırmak, e-Kardeş Okul projelerinin kalitesini takip etmek ve yaygınlaştırmak, e-Kardeş Okul ile ortaya çıkan iyi uygulamaları belirleyip yaygınlaştırmak, BT'nin pedagojik ve işbirliği amaçlı kullanımı için öğretmen eğitimini yaygınlaştırmak,

8 eTwinning Projesinde Amaç (2)
Merkezi Destek Servisi ve diğer Ulusal Destek Servisleriyle birlikte çalışmak, Dokümanları tercüme etmek, düzenlemek ve yerelleştirmek, Değerlendirme sürecinde yer almak, Taşra ve Okul idaresi ile ilişki kurmaktır.

9

10 Türkiye, eTwinning projesine 18 Şubat 2009’da dahil olmuştur.
eTwinning Türkiye Türkiye, eTwinning projesine 18 Şubat 2009’da dahil olmuştur.

11 Sayılarla eTwinning 15.841 (Kayıtlı Okul Sayısı)
(Öğretmen Sayısı) 5.529 (Proje Sayısı) 281 (Ulusal kalite Ödülü Almış Proje Sayısı) 56 (Avrupa kalite Etiketi Almış Proje Sayısı) 22 Nisan 2011 itibariyle

12 Ülkelere Göre Kayıtlı Okul Sayıları

13 Ülkelere Göre kayıtlı Kullanıcı Sayıları

14 eTwinning Portalı

15 Teşekkür ederim.


"Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları