Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ HALİL ATİLA İLKOKULU 2013-2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ HALİL ATİLA İLKOKULU 2013-2014."— Sunum transkripti:

1 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ HALİL ATİLA İLKOKULU

2 KAÇ SINAVA GİRİLECEK? (SBS) yerine öğrenciler 8. sınıfın her dönem 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girecek

3 SINAV TİPİ NASIL ? KAÇ SORU ?
6 temel derste sınavlar test usulü olacak ve öğrencilere sınavlarda 20’şer soru sorulacak.

4 ORTAK SINAVLAR NE ZAMAN ?
Birinci dönemde yazılılar kasım ayının son haftasında, ikinci dönemdeki sınavlar ise nisan ayının son haftasında yapılacak.

5 SINAVA HANGİ GÜNLERDE GİRİCEM?
Merkezi ortak sınavlar iki okul gününde yapılacak. Sınavda, o güne kadar işlenen konular yer alacak.

6 ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI
DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09:00 20 40 DAKİKA Matematik 10:10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 11:20

7 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI
DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09:00 20 40 DAKİKA T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10:10 Yabancı Dil 11:20

8 NERDE SINAVA GİRİLECEK?
Her öğrenci sınavlara kendi okullarında girebilecek.

9 HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK ?
Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden yapılacak.

10 HANGİ SINIFLARDA BU SINAVLAR ?
Merkezi ortak sınavlar, eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıfta uygulanacak

11 SINAVLARIN TELAFİSİ VAR MI ?
Merkezi sınavların yapıldığı günlerde geçerli bir mazereti sebebiyle sınava katılamayan öğrenciler, mazeretini belirten resmi belge veya velisinin izniyle, belirlenen tarihlerde mazeret sınavına girebilecek. Buna rağmen mazeret sınavına da giremeyen öğrenciler sınava girmemiş kabul edilecek. Normal dönemde geçerli olan mazeret şartları, ortak sınavlar için de geçerli olacak. Mazeret sınavları, ortak sınavlarla eşdeğer nitelikte farklı sorularla, öğrencilerin kendi okulları dışında farklı sınav salonlarında yapılacak. Mazeret sınavı bir kere olacak.

12 PUAN NASIL HESAPLANACAK ?
Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının yüzde 30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının yüzde 70’inden oluşacak. 6 ve 7. sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecek.

13 YILSONU BAŞARI PUANI NEDİR ?
Derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının haftalık ders saati toplamına bölümü ile elde edilir. Bu puanın içinde öğrencinin yazılı, sözlü, ödev ve diğer çalışmalarının tamamı yer alacaktır.

14 Ayrıca ortak sınavlarda yer almayan Görsel Sanatlar, Müzik,
Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ile diğer seçmeli derslerden aldığı puanlar burada etkili olacak.

15 HANGİ YAZILILAR ORTAK ? 8. sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.'si, 2 yazılısı olanların 1.'si merkezi yazılı olarak yapılacak. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacak.

16 LİSELERİN PUANI DEĞİŞECEK Mİ ?
Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecek. 6, 7 ve 8. sınıfların yıl sonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacak.

17 YANLIŞLAR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU ?
Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

18 PUAN BAŞKASIYLA EŞİT OLURSA ?
Puanların eşit olması durumunda, tercih önceliği, sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı yüksekliği, özürsüz devamsız gün sayısının azlığı öncelik sıralamasına göre yerleştirmede esas alınacak.

19 SINAV ORTAMI NASIL OLACAK ?
Merkezi değerlendirmeler, öğrencilerin normal dönemde girdiği yazılılardan farklı olmayacak. Bu nedenle normal dönemde alınan tedbirlere ek olarak, öğretmenler sınav gözetmeni olarak farklı okullarda görevlendirilecek. Gerektiği durumlarda öğrenciler farklı sınıflara dağıtılacak. Orta vadede sınav salonlarına kamera sistemi kurulacak.

20 KİTAPÇIK ÖĞRENCİYE GÖRE Mİ HAZIRLANACAK ?
İlk aşamada kişiye özgü kitapçık uygulaması olmayacak. Ortak sınav güvenliğine yönelik olarak en az 2 farklı kitapçık türü öngörülmekle birlikte ihtiyaca göre daha fazla kitapçık türü de hazırlanacak.

21 SINAVLAR KAÇ GÜN SÜRECEK ?
Sınavlar iki günde yapılacak. Bir günde en fazla 3 sınav gerçekleştirilecek. Sınavın olduğu gün okullar tatil olacak.

22 SINAVLARI KİM HAZIRLAYACAK ?
Sınavlar, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yapılacak. Öğrencinin hangi yabancı dil eğitimini alıyorsa o dilden sınava girecek.

23 SINAVA NE GÖTÜRÜLECEK? Sınava kalem, silgi gibi ihtiyaçlar haricinde cep telefonu, kitap, defter getirilmeyecek. Öğrenciler sıralarında tekli oturma düzeninde ortak sınava girecek.

24 SINAV DA BAŞKA TARZ SORU OLUCAK MI ?
Sistemin, orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içermesi planlandığından o dönemde barkot benzeri sistemlerle yazılılar değerlendirilecek.

25 SINAV ÜCRETİ YATIRILACAKMI ?
Sınavlarda öğrencilerden harç, sınav ücreti, başvuru ücreti gibi herhangi bir isimle ücret talep edilmeyecek.

26 SİZE DÜŞEN GÖREVLER Uygun çalışma ortamı hazırlamak.
Dersler , okul gibi konularda uygun desteği sunmak,

27 NE YAPMAMAK?? Bu kadar emek verdik, bir de başaramazsa ne yaparız,
Sınava şunun şurasında ne kaldı, ancak halen her şey ortada, tamamlayamadığı çok şey var, Başkalarının çocukları zehir gibi , her şeyi tamamlamışlar, Ya o gün hastalanırsa, Bu okula giremezse ne olur, hayatı kayar, İstenilen okul olmazsa diğerlerini kazanmasının ne önemi var, İyi bir okul kazanırsa geleceği kesin kurtulur, hatta tek yol budur,

28 O HALDE KENDİNİZE DÖNÜP SORMALISINIZ
Böyle düşünmek bize ne kazandırıyor? Bu düşünceleriniz çocuğunuzun başarısını artırıyor mu? Bu düşünceler çocuğunuzun kaygısını azaltıyor mu? Böyle düşünerek çocuğunuza yardımcı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

29 PEKİ NE YAPMALISINIZ?? Onu dinlemeyi tercih edin, kendinizi onun yerine koyun, unutmayın onun işi hiç kolay değil. Gerginlik yaratmayın, Sevginizin her şartta ve koşulda var olduğunu ve bitmeyeceğini ona hissettirin, Sen dili yerine ben dili kullanın,

30 Onunla vakit geçirin, sadece ona ayırdığınız zamanlarınız mutlaka olsun, aynı anda aynı evde bulunmak ona vakit ayırmak değildir. Olumsuz davranışları konusunda uyarı yapacağınız zaman, önce olumlu davranışlarını ön plana çıkartarak onu onaylayıp, takdir edin. Daha sonra eleştirinizi öneri cümlesi olarak dile getirin “………. şekilde davranırsan senin için daha faydalı olabilir … gibi”

31 Yargılamak, suçlamak, cezalandırmak yerine onu anlamaya çalışıp, onun yanında olduğunuzu hissettirip, önerilerinizi yapın.

32 HEDEF BELİRLEMESİNE YARDI MCI OLUN…
Anadolu lisesi ? Fen lisesi ? Anadolu Meslek lisesi ? Askeri lise ? Polis koleji ? Anadolu Sağlık Meslek lisesi ? Güzel Sanatlar lisesi ? Spor lisesi ? Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Fen ve Özel Anadolu Liseleri

33 Sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin her şeyden önemli olduğunu unutmayın 


"ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ HALİL ATİLA İLKOKULU 2013-2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları