Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi"— Sunum transkripti:

1 Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi
Konuşuyoruz Projesi Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi

2 Senelerce okullarda yabancı dil eğitimi almamıza rağmen neden hala konuşamıyoruz?

3 Bu soruların cevabı çok açık
Bu soruların cevabı çok açık. Bizlere okulda bu bilgi sadece sunulabiliyor. Oysa insan günlük hayatında uyguladığı şeyi öğrenir. Kullanılmayan bilgi unutulur.

4 Neden? Özellikle yabancı dil eğitiminde yaşayarak öğrenmek çok önemlidir. Yeni doğan bir çocuk dil öğrenirken ailesi ona gramer öğretmez. Çocuk duyduklarını algılar ve uygular. Bu sayede konuşabilir o dili. Tabi ki gramer bilmek önemlidir ama konuşurken sadece gramer bilmek yeterli olmaz.

5

6 Örneğin: Bizlere “What is your name?” dendiğinde, “Bekleyin düşünüyorum “What:Ne, your: senin, is yardımcıydı. Durun toparlayacağım. simple prensent ile sordunuz değil mi?” diye söylemeyiz. Zaten böyle bir şey düşünene kadar karşımızdaki insan kalkıp gider.

7 Yani; Biri bize “What is your name?” dediğinde biz bunu daha önce çok kez kullandığımız için “My name is …” diye cevap veririz; ama bunu söylememiz o dili bilmemiz için yetmez. Dilin tüm kelimeleri için bu teknik gerekir. Kulak aşinalığı kazandığımız kelimeleri kullanırız. Ve kulak aşinalığı ile dili konuşmayı öğrenmek daha kolay ve eğlencelidir.

8 Ve… Tabiki her öğrencinin yabancı bir ülkeye gidip ülkenin dilini öğrenmek için kulak aşinalığı kazanmaya imkanı yoktur.Bu eğitimde fırsat eşitliğini önleyen bir sorundur. İmkanı olan öğrenciler için ise bir vakit kaybı değil midir sizce? Çocukken yabancı dili konuşabilecekken bunu okul bittikten sonraki sürece itecekler.

9 Projenin Amacı; Artık bilgisayar çağında yaşadığımıza göre kulak aşinalığı kazanmak için yurt dışına gitmeye gerek yok. Bu proje ile yabancı dil konuşmayı artık okulda öğreneceğiz. Bu proje ile her öğrenci yabancı bir dili akıcı olarak konuşabilme yeteneği kazanacak.

10 teknoloji

11 Konuşuyoruz Projesi Yöntemi
Bu projede her okul yabancı ülkedeki başka bir okul ile eşleşecek. Ve bu okullardaki her öğrenci yabancı bir öğrenci ile her öğretmen yabancı bir öğretmen ile eşleşecek. Dersler gramer ve konuşma olarak iki kategoride işlenecek. Gramer normal olarak şu anki gibi işlenecek; fakat projemizi ilgilendiren konuşma kategorisi.

12 Konuşma Kategorisi Eşleşen öğrencilere sistem tarafından bir konu verilecek. Ve tüm bu iletişim internet ortamından sağlanacak. Verilen konularda öğrenciler kelime oyunları oynayacak tartışmalar yapacak ve yazılar yazacak. Sesli olarak görüşüp telaffuzlarını düzeltecekler. Konunun verildiği ayın sonunda öğretmen konuşma değerlendirmesini bu çalışmalara bakarak yapacak.

13 Konuşma Kategorisi Her öğrenciye sistem tarafından verilen bir şifre olacak ve öğrenciler isimlerini kendileri belirleyebilecek. Sistem içerisindeki tüm konuşmalar kayıt altında olacağından argo sözcüklere ya da projenin istismar edilmesine izin verilmeyecek.

14 Proje Her öğrenciye öğretmeni tarafından bir hedef konacak ve öğrenci gösterdiği uğraşı sistem tarafından görebilecek. Sistem başında geçirdiği vakit, konuştukları, yazdıkları ve sesleri kayıt altında olacak. Öğretmen bu kayıtlardan yola çıkarak öğrenciye not verecek.

15 Proje Her şeyin kayıt altında oluşunun ortamı sohbet tadından uzaklaştıracağı düşünülse de durum böyle olmayacaktır. Çünkü öğrenciye verilecek konular günlük hayattan seçilecek konulardır.

16 Proje Karşı taraftaki öğrenci aynı çabayı gösteremeyebilir. Bu durum sizin konuşma eğitiminizi kötü etkileyecektir. Bunun önlenmesi için böyle bir durumla karşılaştığınızda öğretmeninizle görüşeceksiniz. Ve öğretmeniniz öğrenciyi kendi sisteminde öğrencinin öğretmenine şikayet edecek.

17 Proje Öğrenci hala aynı tutumu sergilemeye devam ederse başka bir öğrenci ile eşleşeceksiniz. Ve ikinci şikayette karşıdaki öğrencinin not ortalaması düşecek. Çünkü sizin öğretmeninizin karşıdaki öğrenciyi de gözetmeye hakkı olacak.

18 Proje Bu projeden hem ülkemiz öğrencileri hem de yabancı öğrenciler faydalanmış olacak. Öğrenciler sistemin sunduğu forumlarda kendilerini yabancı dilde ifade edebilecek hatalarını görebilme şansı yakalayacak. Her okulun ayrı bir grubu ve her sınıfın ayrı bir grubu olacak bu gruplar karşı okullar ile de eşleşecek. Bu gruplarda öğrenciler kendi paylaşımlarını yapabilecekler.

19 Proje Öğrencinin paylaştığı yabancı metinleri ve ses dosyalarını yabancı dilde yorumlayabilecekler. Tartışma konularında öğrenciler dillerini daha da pratikleştirebilecek. Öğrenciler bu paylaşımları yaparken özgüven kazanabilecekler ve kendi sınıfının okulunun hatta şehrinin ve hatta ülkesinin eşleştiği yabancı ülke ile iletişim şansı kazanacak

20 Proje Bu öğrencilerin ufkunu açacak bir gelişmedir ve öğrenciler ileride sahip oldukları mesleği başka bir ülkede de yapabilecekler. Çünkü proje sayesinde dilin gramerini değil, o dili konuşmayı öğrenmiş olacaklar. Ayrıca proje ile öğrenciler farklı kültürleri de tanımış olacak.

21 Proje Sistem tarafından takip edilen en iyi öğrenciler ödüllendirilecek ve yurt dışında gezi şansı kazanacak.

22 Bu proje ile öğrenciler;
Diyecekler…


"Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları