Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dogmatizmin Karanlığına Karşı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dogmatizmin Karanlığına Karşı"— Sunum transkripti:

1 Dogmatizmin Karanlığına Karşı
Bilimin Aydınlığı

2 Dogmatizm nedir Dogmatizim ; Kelime anlamı;
Bilgilerin mutlak hakikat olduğunu; incelemeye, tartışmaya yahut araştırmaya ihtiyaç olmadığını savunan anlayışa dogmatizm denir. (Vikipedi) Yani insan hayatını etkileyen en tehlikeli düşünce biçimidir. Kişi/grup/parti/toplum vs.farketmez. Dogmatizim; aklın, mantığın ve bilimin düşmanıdır. Dincinin dünyasında kanunlar-kurallar-kavramlar gökten iner. Asla tartışılamaz. Asla değiştirilemez. Örneğin siz, namaz vaktinin mesai saatine göre ayarlanmasını, ya da abdest yerine duş almanın da geçerli olmasını önerdiniz ve “bunu tartışmalıyız" dediniz... Bu demokrasi olur...Ama siz de kafir olursunuz..... Dinciler özellikle dinsel dogmalara sıkı sıkıya bağlıdır ve her koşulda savunurlar. Bu durum, kültür seviyesi zaten yetersiz olan toplumumuzu derinden etkilemekte, gelişmesini ve doğru düşünmesini engellemektedir.

3

4 Bilimin yeşerdiği yerde doğmalara
yer yoktur ve olamaz. Bu ülkenin havasını teneffüs edip ekmeğini yiyen ve suyunu içen hiçbir kimse ülkemizin karanlığa sürüklenmesinden mutlu olamaz.

5 Ancak kökü dışarıda olan ve bilimden nasibini almamış insanlar böyle bir ihanetten zevk alabilirler. Fettullah Gülen işte bunların başında gelmektedir.

6 Fettullah Gülen haindir
Fettullah Gülen haindir. Sıkıştığında; İslamın en büyük düşmanı Amerika Birleşik Devletine sığınmıştır. Bunu göremeyenlere insan diyebilir misiniz?

7 Aziz Nesin’in 1995 yılındaki önerisi evrensel bir doğrudur. Derki….!
(1)    Din ve devlet işlerini ayırmak Laikliğin temel ilkesidir. (2)   Batıda Kilise hiçbir koşulda devlete karışamaz. Papaz, rahip, rahibe ve ilgili din görevlilerinin maaşı da kiliseye gidenler tarafından ödenir. Bizde de tüm din ve mezheplerin üyeleri kendi inançlarını kendi olanaklarıyla yapmak zorundadır. Bu çağdaşlaşmanın ve bilimsel gelişmenin dayanağıdır ve mihenk taşıdır. (3) Diyanet’te asla herhangi bir din ve/veya mezhepten birisi görev alamaz. Sadece toplumbilimciler tarafından yönetilip yönlendirilmelidir. Hiçbir inanç diğer inanca üstünlük sağlayamaz ve/veya karışamaz. Sosyal barış ancak böyle sağlanabilir.

8 (1) 4. Kilisenin okulları vardır
(1)    4. Kilisenin okulları vardır. Ancak, mezunları sadece kiliselerde görevlidir. Yaşamları için gerekli maaşı da kiliseden hizmet alanlardan alırlar. Asla devletten değil. Kendi okullarında dilediği gibi giyinirler ve kuşanırlar. Türbanı kendi mezhebinin okullarında giyebilirsin. Asla çağdaşlaşma yolundaki ülkemizin okullarında değil.  5.Bugün yaşanılan sorunların ana nedeni 1949 yılında açılan mezhep okullarıdır. Daha sonra gelen gerici ve emperyalizmin uşağı hükümetlerin çoğu da: devletin olmazsa olmaz ilkesi olan Laikliği değiştirerek mezhep devletini kurmuşlardır.

9 Cahil kızlarımız mollaların elinde oyuncak oldu
Şu resme bakınız Cahil kızlarımız mollaların elinde oyuncak oldu

10 RT Erdoğan’a sorular (Bize çok sık yönlendirildiği için özetini sizlerle paylaşmak istedik). Bugünlerde ağzından çıkanı kulağı duymayan RTE toplumun tüm katmanlarına saldırmaktadır. TMMOB, Barolar Birliği, TTB, KESK, ADD ve benzeri demokratik kitle örgütlerine saldırmaktadır. Oysa onlar seçilerek gelmiş ve ilgili toplum katmanını temsil etmektedirler. Çocuklarını türban takılmıyor diye Türkiye’de değil ABD’de okuttum der. Askerlikten kaçan oğlu ABD’de yaşar. Ama kendisi Irak’a, emperyalizmin emrine oğullarımızı göndermeye çalışır. (a) Ülkemizi yok etme planlarının ana bileşeni olan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’nin eş başkanı olduğunu böbürlenerek açıklayan ve Hıristiyan ile Yahudilere her koşulda işbirliği yapan Erdoğan dininin farzını çiğnemiyor mu?

11 MAÎDE Suresi Ayet 51: Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. NİSA Suresi Ayet 144: Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? Oysa çağdaş düşünceye göre dünya hakları kardeştir. Bunların kardeşliği de birliğinden geçer. Ancak emperyalizm ve uşakları hakları bölüp parçalamaya çalışırlar. Din ve/veya mezhepler bilimin dayanağı olan eleştirel düşünceyi yasakladığı için en kolay kandırılabilenler de onlardır. Onları da kurtarmak zorundayız. RTE sürekli 6666 ayetten bahsediyor. Oysa 6392 ayet vardır. Elezer yayınlarına göre 374 ayet Osman zamanında ayıklanarak kurana son şekli verilmiştir [Hürriyet Ansiklopedisi Dinler bölümü (1972–1973)]

12 Binlerce şeriat yasalarından birisi olan “ellerin ve ayakların çaprazlama kesilmesi” farzdır. Ne zaman yasallaştıracaksın? Yoksa türban için bu kadar büyük toplumsal huzursuzluk yaratırken gösterdiğin saldırganlık Allah için değil de oy için mi? Bu soru Bahçeliye de sorulabilir. MAÎDE Suresi Ayet 33 ve 39 : Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

13 NISA Suresi Ayet 34 : İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. Bunlar fayda vermezse onları dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. BAKARA Suresi Ayet 223 : Kadınlarınız, tarlalarınızdır. Tarlalarınıza dilediğiniz gibi girin ve kendiniz için de önceden hazırlıkta bulunun. Allah'tan sakının ve bilin ki ona ulaşacaksınız. Bu farzları ne zaman yasalaştıracaksın? Yoksa Kur’ana karşı mı geleceksin?

14 ATAMIZ BİZE CUMHURİYETİ ARMAĞAN ETTİ
BİZ CUMHURİYETİ böyle kazandık.

15 KARANLIĞA giden yol İSLAM ÜLKELERİNDEN NEDEN KORKULUR
Bu resimlere bakmak bile yeterli..

16 TEKRAR DÜŞÜNÜN…!

17 Eşi ve çocuklarının gözleri önünde cezası infaz edilen bir kadın.

18 Bunu emperyalizm buldu.
EDİSON’UN BULDUĞU, BU DEĞİLDİ..!

19 BÖYLE Mİ OLALIM, İSTENEN BU MU? DİN BU MU?

20

21 İSLAMDA RECM CEZASI Şeriatla yönetilen ülkelerde hak hukuk yoktur. İnsanlar esir gibi yaşar..Bu nedenle dine küfredenlerin sayısı o kadar çoktur ki. Oralarda kadın olmanın ne demek olduğunu burada, özgür ülkemizde, elinde pankartla yasaları delip okula, kamuya girmeye çalışan, kafasını ampul tarzı türbanla bağlamış kızlara çok iyi anlatmak lazım.

22 ÖNCE BAŞINI ÖRTERLER. SONRA TAŞLA EZERLER.

23 Kendi ipinizi kendiniz çekmeyin…
TEKRAR DÜŞÜNÜN…!

24 FİLMDEN KARELER DEĞİL…

25 Özlenen bu mu?

26 Bu olabilir mi?

27 Yoksa bu mu?

28

29 ANAYASAYA GİRMESİNİN 71. YILDÖNÜMÜ’NDE
LAİKLİK İLKESİNİN ANAYASAYA GİRMESİNİN 71. YILDÖNÜMÜ’NDE Dün aydınları yaktılar, bugün memleketi yakmak için ittifaka soyundular.

30 Bu ülkenin aydınlık insanları! Uyarın ! Uyandırın !
“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olamaz." Türkiye'yi bilimden, aydınlıktan koparıp şeriata, karanlığa, irticaya, şeyhlere, tarikatlara teslim etmeyeceğiz… Bu ülkenin aydınlık insanları! Uyarın ! Uyandırın !


"Dogmatizmin Karanlığına Karşı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları