Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU"— Sunum transkripti:

1 MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
2014 TEOG

2 2014 TEOG Sınav hangi tarihlerde olacak?
öğretim yılında kaçıncı sınıflar sınava girecek? Hangi derslerden merkezi sınav olacak? Sorular klasik mi yoksa test şeklinde mi olacak? 4 yanlış bir doğruyu götürecek mi? Hangi dersten kaç soru sorulacak? Öğrenciler sınava nerede girecekler? Öğretmenler kendi okullarında mı görev alacaklar? Mazeret sınavı yapılacak mı? Ortaokul 6. Ve 7. Sınıflar ne zaman sınava girecek? Ortaöğretime yerleştirmede esas alınacak puanın hesaplanması Yıl sonu başarı puanının hesaplanması Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı Yerleştirmeye esas puanın hesaplanması Ortaöğretime geçiş nasıl gerçekleşecek? Puan eşitliği halinde ortaöğretime yerleştirme nasıl gerçekleşecek?

3 SINAV HANGİ TARİHLERDE OLACAK?
Eğitim Öğretim yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınavın 2013 yılı Kasım ayının son haftasında Kasım Perşembe ve Cuma günleri, İkinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2014 yılı Nisan ayının son haftası Nisan Pazartesi-Salı günleri yapılması planlanmıştır.

4 2013-2014 ÖĞRETİM YILINDA KAÇINCI SINIFLAR SINAVA GİRECEK?
eğitim-öğretim yılında 8. sınıfta öğrenim gören öğrenciler 6 temel dersten sınava girecektir.

5 HANGİ DERSLERDEN MERKEZİ SINAV OLACAK?
Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ortak değerlendirmeler her dersten iki yazılısı olan sınav için birincisi, Üç yazılısı olan dersten ise ikincisi olmak üzere, akademik müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek.

6 SORULAR KLASİK Mİ YOKSA TEST ŞEKLİNDE Mİ OLACAK?
Sorular test şeklinde çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. 4 Yanlış bir doğruyu götürecek mi? Hayır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

7 SINAVIN UYGULAMASI NASIL OLACAK?
Her dersten 20 soru sorulacaktır. Her sınavın süresi 40 dakika olup bir günde toplam üç dersten sınav yapılacaktır. Her sınav arasında 50 dakika ara verilecektir.

8 28 Kasım Perşembe günü SINAV UYGULAMASI Türkçe Matematik
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

9 29 Kasım Cuma günü ise; SINAV UYGULAMASI Fen ve Teknoloji
T.C.İnkılap Tarihi Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapılacaktır.

10 ÖĞRENCİLER SINAVA NEREDE GİRECEKLER?
Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında gireceklerdir.

11 ÖĞRETMENLER KENDİ OKULLARINDA MI GÖREV ALACAKLAR?
Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirileceklerdir.

12 MAZERET SINAVI YAPILACAK MI?
Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda (7 Aralık Cumartesi günü) mazeret sınavı yapılacaktır. Mazeret sınavı, belirlenen merkezlerde yapılacaktır. Ders mazereti geçerli olacaktır.

13 ORTAOKUL 6. VE 7. SINIFLAR NE ZAMAN SINAVA GİRECEK?
öğretim yılından itibaren 6. ve 7. sınıf öğrencileri de yeni sisteme dahil edileceklerdir.

14 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRMEDE ESAS ALINACAK PUANIN HESAPLANMASI
Öğrencinin 6,7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30`u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70`inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır. Değerlendirme 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

15 YIL SONU BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI
Yıl sonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölünmesinden elde edilen puanı ifade eder.

16 AĞIRLIKLANDIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI
Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı, öğrencinin altı temel dersten girdiği merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre hesaplanan puanı ifade eder.

17 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Yerleştirmeye esas puan, öğrencinin bir sonraki eğitim kademesinde devam edeceği okulun belirlenmesinde kullanılacaktır. Öğrencilerin yaptıkları okul tercihleri puan esasına göre değerlendirilecek ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

18 PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Yerleştirmeye esas eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik puanların sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır. 1.Tercih Önceliği 2.Sırasıyla 8,7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanının yüksekliği 3.Okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı

19 Dinlediğiniz için Teşekkür Ederiz.
Rehber Öğretmenler: Nazmiye Akpınar Şifa Yağmurca


"MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları