Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WINDOWS XP KURMA (FORMAT)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WINDOWS XP KURMA (FORMAT)"— Sunum transkripti:

1 WINDOWS XP KURMA (FORMAT)

2 Format atmak demek bir bilgisayara işletim sistemini yeniden kurmak demektir.

3 Bunun için öncelikle elimizde bilgisayara format atabileceğimiz işletim sistemi cd sinin bulunması gerekir. Bir de cd sürücüsünün çalıştığından emin olalım. Cd mizin çalışır durumda olduğundan emin olalım.

4 Bu kontrolleri yaptıktan sonra cdyi bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatırız. Bilgisayarı cdden açmasını bekleriz. Cdden açarsa aşağıdaki ekran gelir. Bu ekranı görünce herhangi bir tuşa basarız. Not: İlerki aşamalarda yine bu ekranı görebiliriz. O zaman bir tuşa basmıyoruz.

5

6 Bu ekran gelmezse? Bu ekran gelmezse biosa yani bilgisayarın kurulum kısmına (setup da denir) girip boot etme sırasını düzenlememiz gerekir. İlk sıraya cdyi almamız gerekir demektir.

7 BİOS AYARLARI Buraya “setup” da denir. Bios ekranına girilen tuş bilgisayardan bilgisayara değişebilir. Bunu öğrenmek için ilk bilgisayar açıldığında siyah ekrandaki uyarı önemli. Bu bazı bilgisayarlarda delete bazılarında f2 olabilir. Bizim okul bilgisayarlarında f2.

8

9 Bilgisayarı açar açmaz hızlıca arka arkaya f2 tuşuna basarız
Bilgisayarı açar açmaz hızlıca arka arkaya f2 tuşuna basarız. Setupa girer. Setup ayarları bilgisyardan bilgisayara değişebilir. Bunu burada anlatmayacam. Boot sequence kısmından 1. sıraya cd yi almamız gerekir.

10 Bu işlemleri yaptıktan sonra cdden başlatırız
Bu işlemleri yaptıktan sonra cdden başlatırız. Az evvelki adımları takip ederiz. (Ayrıntısını anlatmıyorum uygulamalı anlatmıştım.) İşlemler aşağıdaki gibi sırasıyla devam eder.( resimler internetten alınmıştır.)

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 Bilgisayara format attıktan sonra bilgisayarın bazı özellikleri çalışmayabilir (ses, fare, bluetooth, kablosuz vs.) Bunun için sürücü dediğimiz yazılımları kurmamız gerekir. (Bunu uygulamalı anlattığımdan burada ayrıntısından bahsetmeyeceğim.)

31 KURULACAK PROGRAMLAR Driverler (Sürücüler) Microsoft Office
Antivirüs programı Vb istediğimiz progrmalrı kurduktan sonra bilgisayarımız hazır.

32 Sistem Geri Yükleme Artık bilgisayarımız tertemiz. Şimdi sitem geri yükleme ile sistemde geri yüklem noktası oluşturalım ki ilerki zamanda bilgisayarımızda bir sıkıntı olduğunda sistemi oluşturduğumuz temiz ana döndürebilelim.

33 Başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-sistem geri yükleme
Ya da Başlat- ara- sistem geri yükleme diye aratalım. Üzerine tıklayalım.

34

35 Hatırlayabileceğiniz bir isim verin gelen ekrana
Hatırlayabileceğiniz bir isim verin gelen ekrana. O günün tarihini verebilirsiniz. Ayrı zamanlarda da yeni sistem geri yükleme noktaları oluşturabiliriz. Bu önce oluşturduğumuz noktaları silmez.

36

37 Oluşturduğumuzu ilerde olurda peki bir sıkıntı olursa nasıl yükleyeceğiz?

38 Zamanı geriye mi almak istiyorsun?
Sisteme virüs bulaştığında veya bir sıkıntı olduğunda zamanı önceki temiz zamana alabiliriz. Dosyalarımız bu durumdan etkilenmez. Ancak sistemi döndüreceğimiz zamandan sonra kurduğumuz programlar silinir

39

40

41 İyi bir öğretmen, kendisini yavaş yavaş gereksiz kılabilen insandır. 
Thomas J. Carrutheris

42 Hazırlayan: Ayşe EDİS- Bilişim Tekn
Hazırlayan: Ayşe EDİS- Bilişim Tekn. Öğretmeni (Resimlerde internetten faydalanılmıştır.)


"WINDOWS XP KURMA (FORMAT)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları