Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >."— Sunum transkripti:

1 2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >

2 Dengeli beslenmenin önemi nedir?
Sağlığımız oldukça önemli. İnsanlar son zamanlarda çok önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşıyorlar. Sağlık sorunlarının en önemli nedenlerinden biri de dengeli ve düzenli beslenmemek. Yanlış beslenme alışkanlıkları sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor.

3 Arkadaşlarımızla farklılıklarımız neler olabilir?
Bütün insanların canlı olduğunu biliyoruz. Arkadaşlarımızla canlı bir varlık olarak ortak özelliklerimiz vardır. Bunlar; vücut yapılarımız olduğu gibi temel ihtiyaçlarımızdır. Hepimizin giyinmeye, beslenmeye, barınmaya, saygıya, sevgiye ihtiyacı vardır. Hepimizin iki gözü iki kulağı olsa da görünüşlerimiz farklıdır. Sevinçlerimiz üzüntülerimiz mutluluklarımız korkularımız ayrı ayrıdır. Kimimiz köpekten korkarken kimimiz köpeği sevmek için can atar. İlgi alanlarımız da farklıdır. Kimimiz müziği, kimimiz doğayı, kimimiz sporu çok sever. Müzik dinlemeden uyumayan pek çok arkadaşımız vardır. Gün içinde yaptığımız etkinlikler, gösterdiğimiz tepkiler de farklıdır.

4 Okula gelip giderken karşılaştığımız ulaşım araçları nelerdir?
Okulumuzun ve evimizin yeri karşılaşacağımız ulaşım araçlarının çeşitliliğini belirler. Hepimiz mutlaka minibüs, otobüs gibi kara taşıtlarına rastlarız. Evimiz veya okulumuza giderken deniz kenarından geçiyorsak vapur, gemi gibi deniz taşıtlarına da rastlayabiliriz. Başımızı havaya kaldırdığımızda uçak, jet gibi hava taşıtlarını da görebiliriz.

5 Taşıtlara binerken nelere dikkat etmeliyiz?
Toplu taşıma araçlarına binerken; Biletimiz yoksa önce sıraya girip bilet almalıyız. Taşıta binmeden önce biletimizi, gerekiyorsa pasomuzu hazırla- malıyız. Taşıta sırayla binmeliyiz. Taşıta binmek için ön kapıyı kullanmalıyız. Taşıtlara dururken binmeliyiz. Hareket eden taşıtlara binmek- ten kesinlikle kaçınmalıyız. Taşıtlara binerken itişip kakış- mamalıyız. Koltuğumuz numaralıysa yerimize oturmalıyız. Oturacak yerimiz yoksa boş yerlere doğru ilerlemeli, ayakta kaldığımızda tutacaklara sıkıca tutunmalıyız.

6 Taşıtlardan inerken nelere dikkat etmeliyiz?
Taşıtlar durmadan inmemeliyiz. Taşıtların arka kapısından inmeliyiz. · İneceğimiz zaman iniş kapısına yaklaşmalıyız. · Taşıtta inme düğmesi varsa ineceğimiz yere yaklaşınca inme düğmesine basmalıyız. İnerken diğer yolcuları rahatsız etmemeliyiz. Bizimle birlikte inen yaşlı, sakat ya da hastalara yardım etmeliyiz.

7 Trafik ışıkları ne anlama gelir?
Trafik ışıkları trafiğin akışını düzenler. Trafik ışıkları sürücüler için üç renkte; yayalar için ise iki renkte yanar. Kırmızı ışık: Dur anlamındadır. Yeşil ışık: Geç anlamındadır. Sarı ışık: Hazırlan anlamındadır (Yolun açılacağını ya da kapanacağını belirtir, sürücüleri ilgilendirir. )

8 Yayaların uyması gereken trafik kuralları nelerdir?
Taşıtların geçtiği yerlerde oyun oynamamalıyız. · Cadde ve sokaklarda yayalara ayrılan "kaldırım" denilen bölümlerde yürümeliyiz. · Yol kenarında kaldırım yoksa yolun solundan yürümeliyiz. · Karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini kullanmalıyız. · Trafik ışığı olan yerlerde trafik ışıklarına uymalıyız. · Trafik polisi olan yerlerde, polisin işaretlerine uymalıyız. · Karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, tekrar sola bakmalıyız. Taşıt yoksa karşıya geçmeliyiz. · Park etmiş taşıtların önünden ve arkasından geçmemeliyiz. · Taşıtların arkasına asılmamalıyız.

9 Resimlerde neler görüyorsunuz?


"2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları