Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM"— Sunum transkripti:

1 Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM
OKULU Davut YİĞİT (Tatkavaklı İ.O) Aysun BURHAN(Tatkavaklı İ.O) Yüksel YAŞAR (Tatkavaklı İ.O) Nurhan GİDER (Tatkavaklı İ.O) Nigar YAĞIZ (Tatkavaklı İ.O)

2 Çocuk Psikolojisi Ben Davut YİĞİT
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Bu grubun lideriyim.Gruptaki arkadaşlar arasında iş bölümü ve görevlendirmeleri gerçekleştirdim. Ünite planımızı hazırlarken arkadaşlarımızı yönlendirdim. Sonuçlara ulaşmak için hep birlikte özveriyle çalıştık.

3 Çocuk Psikolojisi Ben Aysun BURHAN Grubun sözcüsüyüm. TATKAVAKLI
İLKÖĞRETİM OKULU Grubun sözcüsüyüm. İnternette bulduğum resimler ve videolardan amaçlarımıza uygun olanları derledim. Ünite plânının hazırlanmasında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

4 Çocuk Psikolojisi Ben Yüksel YAŞAR Grubun yazıcısıyım. TATKAVAKLI
İLKÖĞRETİM OKULU Grubun yazıcısıyım. Bulduğumuz bilgileri, metinleri ve resimleri amaca uygun bir şekilde derledim. Araştırmalarında arkadaşlarıma yardımcı oldum. Ünite plânını yazdım. Grubun üyesi olarak üzerime düşen görev ve sorumluluğumu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.

5 Çocuk Psikolojisi Ben Nurhan GİDER TATKAVAKLI
İLKÖĞRETİM OKULU Grubun asil üyelerinden biriyim. Grup çalışması sırasında bütün çalışmalara yardım ettim. İnternetten gerekli araştırmaları yaptım. Ünite plânının hazırlık aşamasında gerekli düzenlemelere yardımcı oldum.

6 Çocuk Psikolojisi Ben Nigar YAĞIZ
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Grubun asil üyelerinden biriyim. Grup çalışması sırasında bütün çalışmalara yardım ettim. İnternetten gerekli araştırmaları yaptım. Ünite plânının hazırlık aşamasında gerekli düzenlemelere yardımcı oldum.

7 Çocuk Psikolojisi Bu Ünitenin sonunda
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Karakter Eğitimi Çocuğu etkiler mi? Çocuğun Eğitiminde Pozitif Disiplin Etkili midir?? Bilinçli Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalıdır? Çocuğun Yanlış Eğitiminin Zararları Çocuk Eğitiminin Önemi Nelerdir?

8 Çocuk Psikolojisi Bu Ünitenin sonunda
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU 6-Kardeş Kavgalarının Nedenleri Nelerdir? 7-Hiperaktif Çocukların Olumlu Olumsuz Yönleri Nelerdir? 8-Uyumsuzluk Belirtileri Nelerdir? 9- Çocuklar Niçin Kıskanç Olur? 10-Ailenin Dağılması Çocuğu Nasıl Etiler?

9 Çocuk Psikolojisi Bu Ünitenin sonunda
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU 11-Üstün Yetenekli Çocuklar Nasıl Eğitilir? 12-Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? 13-Çocuk Diliyle Nasıl Konuşmalıyız? 14-Oyuncakların Çocuğun İç Dünyasına Etkileri Nelerdir? 15-Çocuğun Aile Bireyleri Arasında en fazla Benimsediği Kişilik Hangisidir?

10 Çocuk Psikolojisi Bilinçli Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalıdır?
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Her Çocuk Ayrı Bir Dünyadır. Çocuk Yetiştirmek İse En Kutsal, En Büyük, En Zor Ve Hayat Boyu Devam Ettirilmesi Gereken En Önemli Sanattır.

11 Çocuk Psikolojisi Bilinçli Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalıdır?
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Daha Doğacak Çocuk Anne Karnında İken Anne Babaların Kafasında Bir Çok Soru İşareti Oluşur. Kız Mı Erkek Mi Olacak ?

12 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU İleride Nasıl Bir İnsan Olacak ? Okul Başarısı İyi Olacak mı ? Nasıl Bir Meslek Sahibi Olacak ? Hayatta Başarılı Olacak mı ? Ve Buna Benzer Yüzlerce Soru İle Çocuğu Beklemeye Koyulurlar .

13 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Çocukların Psikososyal Gelişimini Ve Kişilik Gelişimini Doğru Yönlendirmek Anne Babaların En Önemli Görevlerinden Biridir

14 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Her Çocuğun Ayrı Bir Fiziksel Yapısı, Kişilik Özelliği, Davranış Paterni, Psikososyal Özellikleri, Anlayışı, Duygusal Yapısı, Zeka Kapasitesi Ve Ruhsal Gelişimi Bulunmaktadır.

15 Çocuk Psikolojisi Çocuk Ne Yaşıyorsa Onu Öğrenir
Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Çocuk Ne Yaşıyorsa Onu Öğrenir

16 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Aile İçinde Dostluk Ve Arkadaşlık Görmüşse,bu Dünyada Mutlu Olmayı Öğrenir.

17 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Sürekli Eleştirilmişse Kınamayı Ve Ayıplamayı Öğrenir.

18 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Övülmüş Ve Beğenilmişse,takdir Etmeyi Öğrenir.

19 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Kabul Ve Onay Görmüşse,kendini Sevmeyi Öğrenir.Eğer Bir Çocuk Hoşgörüyle Yetiştirilmişse, Sabırlı Olmayı Öğrenir.

20 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Hakkına Saygı Gösterilerek Büyütülmüşse, Adil Olmayı Öğrenir.Eğer Bir Çocuk Aile İçinde Dostluk Ve Arkadaşlık Görmüşse Bu Dünyada Mutlu Olmayı Öğrenir.

21 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Aile İçinde Dostluk Ve Arkadaşlık Görmüşse,Bu Dünyada Mutlu Olmayı Öğrenir.

22 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Çocuklarımızın Ve Gençlerimizin Madde Bağımlılığı, Çeşitli Kültürler Ve Bilhassa Satanizm Gibi Tehlikelere Açık

23 Çocuk Psikolojisi Çocuğu Etkileyen Psiko-sosyal Etkiler nelerdir? TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Ve Şiddete Eğilimli Bir Nesil Olarak Yetişmelerinin Asıl Sebebini Manevi Bir Zırhtan Mahrum Kalarak Yetişmelerinden İleri Gelmektedir.

24 Çocuk Psikolojisi Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU - Kardeşler Arası Rekabet - Yatma Vakti Didişmeleri - Öfkeli Sorunları - Okul Sorunları - İş Yaptırma

25 Çocuk Psikolojisi Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU - Hiperaktiflik Rahatsızlığı - Yemek Yeme Sorunları - Boşanmış Ailelerin Sorunları

26 Çocuk Psikolojisi Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin - Sızlanma
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU - Sızlanma - Çekiştirme ve Yalan Söyleme - Ev Ödevleri

27 Çocuk Psikolojisi Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU - Bugün İnsanlarda Görülen Çoğu Ruhsal Sorunun Ve Davranış Bozukluğunun Kökeninde Çocukluk Yıllarının Yattığı Belirlenmiştir.

28 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU - Bu Nedenle Çocukluk Yaşantısının Sağlıklı Bir Biçimde Geçirilmesi Ve Gelişmesi, Yetişkinlik Dönemi Bakımından Çok Önemlidir.

29 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Bugün İnsanlarda Görülen Çoğu Ruhsal Sorunun Ve Davranış Bozukluğunun Kökeninde Çocukluk Yıllarının Yattığı Belirlenmiştir.

30 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Bu Nedenle Çocukluk Yaşantısının Sağlıklı Bir Biçimde Geçirilmesi Ve Gelişmesi, Yetişkinlik Dönemi Bakımından Çok Önemlidir.

31 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Çocuktaki Her Hatanın, Her Yanlış Hareketin, Her Şımarıklığın Sebebini Anne-baba Beraber Aramalı Ve Çözmeye Çalışmalıdır.

32 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Çükü Çocuğun Hata Yapmasının En Büyük Sebebi Anne Ve Babanın Uyguladığı Yanlış Ve Birbirleriyle Çelişen Eğitim Yöntemleridir.

33 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU - Çocuğa Yanlış Örnek Olmak - Onun Bakımını İhmal Etmek Veya Bu Konuda Aşırıya Kaçmak

34 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Eğer Bir Çocuk Aile İçinde Dostluk Ve Arkadaşlık Görmüşse,Bu Dünyada Mutlu Olmayı Öğrenir.

35 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Çocuk; Öfkeyi De, Sevgi Ve Hoşgörüyü De Evde Görerek, Yaşayarak Öğrenir.

36 Çocuk Psikolojisi TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Sevgi, Acıma, Anlayışlı Olma Gibi Duygular, Öğütlerle Aşılanabilir Nitelikler Değildir. Ancak, Annebaba Örnek Alınarak, Yavaş Yavaş Geliştirilir.

37 Çocuk Psikolojisi Kaynaklar http://www.sagliklikadin.com/
TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM OKULU


"Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları