Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENDÜSTRİYEL TASARIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENDÜSTRİYEL TASARIM."— Sunum transkripti:

1 ENDÜSTRİYEL TASARIM

2 Endüstriyel Tasarım Nedir?
Endüstriyel tasarım seri üretim için tüketici ihtiyaç ve problemlerine yönelik, estetik, yaratıcılık, teknik avantaj, işlevsellik, ergonomi, malzeme bilgisi, pazarlanabilirlik, üretim yöntemleri, ve olanakları gibi çeşitli kriterleri gözeterek, yeni ve güncel ürünler tasarlamaktır.

3 Endüstriyel Tasarımın Gelişimi
Endüstriyel tasarıma bir disiplin olarak bakıldığında geçmişten günümüze pek çok düşünce okuluna rastlanır. Her dönemdeki okullar, o dönemin teknoloji seviyesinden ve insanların yaşayış şeklinden etkilenmiştir. Endüstriyel tasarım prensipleri, o prensipleri yaratan insanların bilgi, tecrübe ve değer yargılarını yansıttığına göre bu prensiplerin her dönem değişmesi doğal karşılanmalıdır. Endüstriyel tasarım her dönemin ekonomik, mimari ve mühendislik gelişmelerinden birebir etkilenir. Mesela sanayileşmenin olmadığı dönemlerde bugünkü anlamıyla bir endüstriyel tasarımdan bahsetmek pek tabi ki mümkün olmayacaktır. .

4 Endüstriyel tasarımın tarihsel gelişim süreci içerisinde incelediğimizde, yıllar boyunca farklı biçimlerde gelişen düşünce akımlarının nesneleri şekil, kullanım alanı, üretim teknikleri gibi birçok açıdan etkilediğini görebiliriz

5 Bir Endüstriyel Tasarımcı ne Yapar?
-Endüstriyel kullanımı olan yeni bir nesnenin (eşyanın) tasarımı için proje hazırlar, - Tasarlayacağı nesneye yönelik bir akış şeması oluşturur, - Akış şemasından sonra şekillendirmeye başlar, - Nesnenin teknik olarak çizimini yapar, - Mokap denen birden fazla küçük formlar oluşturur. Bunların arasından birini seçerek maket yapar, - Maketten yola çıkılarak gerçek ölçülerin verildiği, kullanılacak malzemenin belirlendiği bir örnek yapar.

6 Örnek Bir Ambalaj Tasarımı Projesi “Kamenitza”
Stüdyo FLEX/ cocoon‘un Bulgar bira markası Kamenitza için tasarladığı yeni bira şişesi, ambalaj tasarımcılar için önemli ipuçları içeriyor.

7 Skeçler _ Tasarımların Görselleştirilmesi

8 Karar Verilmiş Konsept Görseli
Teknik Çizim

9 _ Etiketin Son Hali _ Şişenin Son Hali

10 Bir Endüstriyel Tasarımcı ne gibi özellikler taşımalı?
- Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, - Şekiller arasındaki ilişkileri görebilen, tasarlananları ve iki boyutlu çizimleri üç boyutlu nesnelere dönüştürecek yeteneğe sahip, - Henüz yapılmamış nesneleri zihninde tasarlayabilme ve çizebilme yeteneklerine sahip, - Yaratıcı, - Araştırmacı ve yeniliklere açık, güzel sanatlarla ilgili kimseler olmaları gerekir

11 Farklı Tasarımcıların Dekorasyonları ‘Tost Makinesi’

12 HAZIRLAYAN: AYŞE TURAN 094101051

13


"ENDÜSTRİYEL TASARIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları