Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği"— Sunum transkripti:

1 12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği
NEREDEN NEREYE 12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği

2 Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.
 Hedeflediğiniz meslek nedir?  Hedeflediğiniz mesleğe uygun dersleri seçtiğinizi düşünüyor musunuz?  Ortaöğretim süresince aldığınız dersler neler?  Ortaöğretim süresince aldığınız derslerin hedeflediğiniz mesleğe katkıları neler?  “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosya”nızdaki ürünleriniz neler?

3 Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.
 Gittiğiniz kurslar neler?  Varsa eğer sertifikalarınız neler?  Gittiğiniz kurs ve aldığınız sertifikaların hedeflediğiniz mesleğe katkıları neler?  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin, kişisel gelişiminize katkısı neler oldu? (İletişim becerisi, görgü kurallarına uymak, toplumsal kurallara uymak, duygu ve düşünceleri uygun bir şekilde ifade etme, sorun çözme becerisi, zamanı iyi kullanabilme, kendi yetenek-ilgi ve kişilik özellikleri ile ilgili bilgi sahibi olma vb. )

4 Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.
 Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin, akademik başarınıza katkısı neler oldu? (verimli ders çalışma alışkanlığı, sınava hazırlanma vb.)  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin, mesleki gelişiminize katkısı neler oldu? (mesleki değerleri- yetenek-ilgi ve kişilik özellikleri ile ilgili bilgi sahibi olma, ortaöğretim süresince uygun ders seçme, yükseköğretim programları hakkında bilgi sahibi olma, meslekler hakkında bilgi sahibi olma vb.)

5 Aşağıdaki sorular üzerinde birlikte düşünelim.
 Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin hedeflediğiniz mesleğe katkıları nelerdir?  Ortaöğretim süresince aldığınız eğitimin eksik kalan yanları olduğunu düşünüyor musunuz?

6 Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir?
Mesleğin temelini oluşturur ve bu konudaki sonraki bilgilerin öğrenilmesini sağlar. Örneğin, matematik ya da fizikteki bir konu kendi başına bize anlamsız gelse de eğer bir mühendis olmak istiyorsak üniversite eğitimi için bize temel sağlar.

7 Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir?
Mesleğe girmek için gerekli eğitimi almaya imkan sağlar. Örneğin, ne kadar mühendis olmak istiyorsak isteyelim bu mesleğe giriş için gerekli üniversiteye giriş sınavları için gerekli ön şartları sağlayamazsak (yani fizik, kimya, biyoloji ve matematik sorularını yapamazsak) bu hayalden öteye gidemez.

8 Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir?
Derslerin konuları arasında hayatta hiç kullanmayacağımız konularda olabilir. Ancak derslerdeki somut ya da soyut kavramlar ve özellikleri arasındaki ilişkiler zihinsel olarak gelişimimize katkıda bulunur, analitik düşünme yeteneğimizi geliştirir. Bu sayede bu yeteneklerimizi hayatta karşılaştığımız farklı olay yada konularda da kullanabiliriz.

9 Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir?
Hayat sözel ya da sayısal olarak ikiye ayrılmaz. Çünkü insanın olduğu her yerde ve durumda bunları iç içe geçmiş olarak daima vardır. Kendimizi bunlardan birinden sayarak diğerinden soyutlarsak, böyle yapmayanlara karşı dezavantajlı duruma düşürmüş olmaz mıyız? O zaman her konuda, geri çekilmek yerine gidebildiğimiz kadar ilerlemeliyiz…

10 Ortaöğretim boyunca alınan derslerin hedeflenen mesleğe katkıları nelerdir?
Sizce, bunların dışında başka ne tür katkıları olabilir?

11 Katılımlarınız için Teşekkürler…


"12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları