Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
REHBER ÖĞRETMEN Senem ARIK

2 Verimli çalışmanın yolları nelerdir?
Verimli çalışmamızı engelleyen sebepler nelerdir? Unutmamamız gerekenler.

3 VERİMLİ ÇALIŞMANIN YOLLARI NELERDİR?
Bir Amaç Belirlemek Planlı Çalışmak Zamanı Etkin Şekilde Değerlendirmek Verimi  Engelleyen Etmenleri Yok Etmek Çalışma Ortamını İyi Seçmek

4 VERİMLİ ÇALIŞMANIN YOLLARI NELERDİR?
Ders Çalışırken Aynı Anda Birden Fazla İş Yapmamak Not Tutmak Diğer Kaynaklardan Yararlanmak Etkili ve Verimli Okumak  Tekrarlar Yaparak Unutmayı Önlemek

5 Amaç Plan Liseye gitmek Okulunu bitirmek Tekrar Sınıfı geçmek
Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Problemin çözümünü öğrenmek Yazıdaki ana düşünceyi bulmak Sınıfı geçmek Okulunu bitirmek Liseye gitmek

6 Amaç Nasıl? Ne zaman? Nerede? Plan Tekrar Zaman Çalışma Ortamı
Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Nasıl? Ne zaman? Nerede?

7 Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Öğrenciler bedensel, zihinsel, duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri bakımından birbirlerinden farklıdırlar. Ders çalışmak için gerekli gücün toplanabilmesi bakımından eğlenmeye ve spora da zaman ayrılmalıdır.

8 Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Yatakta, koltukta ve divanda uzanarak çalışmak, dikkatin toplanmasını güçleştirecektir.

9 Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Anlatılanlar öğretmenin ağzından çıktığı gibi değil, anlaşıldığı gibi yazılmalıdır.  Öğretmenin anlattığı konunun ana fikri ve anlamları kavranıncaya kadar beklenilmelidir.  Zamanın çoğu yazmakla değil, dinlemekle, fikirleri kavramaya çalışmakla geçmelidir.  Konu; grafik, şekil, istatistik vb. bilgilere dayalı olarak anlatılıyorsa notlar arasına bunlarda alınmalıdır.  Önemli fikir ve paragrafların aynen yazılmasında fayda vardır.  Yazıların düzgün ve okunaklı olmasına önem verilmelidir. Önce müsvette yapma, sonra temize çekilme yoluna gidilmelidir.

10 Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Basılı öğrenme araçlarından yararlanmada çizelge grafik, harita ve resimlerin özel bir önemi vardır.

11 Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Vakit geçirmek amacıyla bir hikaye veya roman okurken okuma hızı oldukça yüksek olabilir. Ama okuma yorum yapma, eleştirme özet çıkarmak için yapılıyorsa okuma hızı yavaş olmalıdır.

12 Amaç Günlük Tekrar Haftalık Tekrar Aylık Tekrar Plan Tekrar Zaman
Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Günlük Tekrar Haftalık Tekrar Aylık Tekrar

13 VERİMLİ ÇALIŞMAMIZI ENGELLEYEN SEBEPLER NELERDİR?
Gözleri yapılmayan işlere çevirmek, Müzik eşliğinde çalışmak, Zorlanılan derslerin dışlanması, Aşırı kaygı(güvensizlik), Yatarak(uzanarak)çalışmak, Çalışma anında hayallere dalmak, Çalışmayı tamamlamadan bırakmak, Arkadaşlara “hayır!” diyememek, Televizyona takılıp kalmak,

14 Dersler, konular hakkında yetersiz bilgi sahibi olmak,
Düzenli tekrarlar yapmamak, Plansız, programsız çalışmak, Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak, Zamanı denetleyememek, Yanlışlardan ders almamak,noksanları gidermemek, Sınav bilgi ve tekniklerini yeterince bilmemek, Motivasyon noksanlığı, isteksizlik.

15 UNUTMAMAMIZ GEREKENLER
Hiçbir zafere çiçekli yoldan gidilmez. Başarının en kolay ve kısa yolu çalışmaktır! Eğer bugün için bir şey yapmadım demek istenmiyorsa, yarın için plan yapıp,uygulanmalı. Önceden ne kadar çalışılacağı belirlenmezse, çalışma sonunda çok az şey hatırlanır! Uyku saatinde iyi uyunmalıdır ki, ders saatinde uykulu olunmasın.

16 Dinlediğiniz için teşekkür ederim...
Rehberlik Servisi Faaliyetlerimizi Takip Etmek İçin


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları