Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;"— Sunum transkripti:

1 SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
SİZİNLE ÇOK GÜZEL BİR DÖNEM YAŞADIK.ZORDU AMA ZEVKLİYDİ. BUNUN NEDENİ SİZİN GÜZELLİĞİNİZ VE SİZİ ÇOK SEVMEMDİ. MATEMATİK YAZ TATİLİ ÖDEVLERİNDE DÖNEM İÇİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR BULUNMAKTADIR.ANLAYARAK OKUYUP DEFTERİNE ÇÖZERSEN PEKİŞTİRMİŞ OLURSUN. AYRICA OKUL SİTEMİZDE SUNUMLAR BÖLÜMÜNDE DİĞER SUNUMLARIMIZ DA VAR .ONLARI DA OKURSANIZ.ANLAMA YETENEĞİNİZ GELİŞECEK. HEPİNİZE İYİ TATİLLER DİLİYORUM.

2

3 Saat üzerindeki kısa gösterge ………………………..……….. tir.
Aşağıdaki tümcelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle tamamlayınız. Saat üzerindeki kısa gösterge ………………………..……….. tir. Saat üzerindeki uzun gösterge …………………………….……….. dır. Bir gün ………... saattir. Bir hafta ………….. gündür. Bir yıl ………… aydır. Bir yıl ……….. mevsimdir. Bir yıl ……...… gündür. Bir ay ……..….. haftadır. Bir saat …….…… dakikadır. Yarım saat ………… dakikadır

4 3)İki düzine kalem 20 kalemden ne kadar fazladır?
1)Ferhat elindeki 6 kaleme 1 düzine kalem daha ekliyor. Toplam kaç kalemi olmuştur? 2)Yusuf bir düzine kalem aldı. Yusuf’a annesi 5 kalem verdi. Babası da 3 kalem verdi. Yusuf’un kaç kalemi oldu? 3)İki düzine kalem 20 kalemden ne kadar fazladır? 4)“5” düzine silgi, 3 düzine silgiden kaç fazladır? 5)Çiçekçiden aldığımız 3 düzine çiçeğin 2 düzinesi kurudu. Kaç çiçeğimiz kaldı?

5 5)Altan’ın 28 sakızı var. Kaç sakızı daha olursa 3 düzine olur?
1)Bir sandıkta 27 elma vardır. Bu elmaları düzineler halinde gruplandırdığımızda dışarıda kalan elma sayısı kaçtır? 2)Bakkaldan aldığımız 2 düzine yumurtanın 4 tanesi kırıldı. Kaç yumurtamız kaldı? 3)Şahin iki düzine silginin 10 tanesini arkadaşına verdi. Geriye kaç silgisi kaldı? 4)Arda’nın 19 tane kitabı var. Kaç kitabı daha olursa iki düzine kitabı olmuş olur? 5)Altan’ın 28 sakızı var. Kaç sakızı daha olursa 3 düzine olur?

6 5)Hasan’ın 16 sakızı var. Kaç sakızı daha olursa 2 deste olur?
1)Şevval pazardan 7 havuç aldı. Bir deste havuç olması için kaç havuç daha almalıdır? B) C) 8 2)Mustafa marketten 4 tane çikolata aldı. Çikolatalarının bir deste olması için kaç çikolataya daha ihtiyacı var? A) B) C) 8 3)Hüseyin bir deste kalemin 2 tanesini arkadaşına verdi. Geriye kaç kalemi kaldı? A) B) C) 8 4)Ali’nin 14 tane çileği var. Bu çilek-lerden kaç tanesini annesine verirse geriye bir deste çileği kalır? A) B) C) 4 5)Hasan’ın 16 sakızı var. Kaç sakızı daha olursa 2 deste olur? A) B) C) 10

7 3- Ben 28 idim. Benden 9 çıkardılar. Kaç oldum?
1- Ben 10 idim. Benimle 7'yi topladılar. Sonra benden 5 çıkardılar. Kaç oldum? 2- Ben 16 idim. Benden 8 çıkardılar. Sonra da 7 ile topladılar. Kaç oldum? 3- Ben 28 idim. Benden 9 çıkardılar. Kaç oldum? 4- Ben 37 idim. Önce benden 9 çıkardılar, sonra da 5 çıkardılar. Kaç oldum? 5- Ben 28 idim. Önce benden 8 çıkardılar. Sonra da 16 eklediler. Kaç oldum? 6- Ben 15 idim. Önce benden 8, sonra da 7 çıkardılar. Kaç oldum? 7- Ben 13 idim. Önce bana 3 eklediler, sonra da 4 eklediler. Kaç oldum? 8- Ben 15 idim. Benden önce 8 çıkardılar, sonra da 9 eklediler. Kaç oldum?

8


"SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları