Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Apple TV nedir? Hazırlayanlar: Ceren Özdal Burcu Mayda Hatice Pehlevan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Apple TV nedir? Hazırlayanlar: Ceren Özdal Burcu Mayda Hatice Pehlevan"— Sunum transkripti:

1 Apple TV nedir? Hazırlayanlar: Ceren Özdal Burcu Mayda Hatice Pehlevan
Selman Adıgüzel Üzeyir Göndür

2 Apple TV nedir? Apple TV tahmin ettiğiniz gibi bir televizyon değil, televizyonumuza bağladığımız avuç içi kadar küçük bir cihaz.

3 Apple TV ve AirPlay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri ya da videoları televizyonumuza aktarabiliyor, filmleri ve dizileri televizyonumuzda izleyebiliyor, internet radyolarını dinleyebiliyor ve daha pek çok farklı şey yapabiliyoruz

4 Apple TV ile ne işime yarar? Ne yapabilirim?
Apple TV’yi kısaca “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üzerinden izlenmesi ve bunun artık çok daha eğlenceli ve basit hale gelmesi” diye özetleyebiliriz. Ancak detaylara da girersek, içinden pek çok şey çıkıyor: Filmer ve TV Şovları (Diziler), Fragmanlar Fotoğraflarımız (Fotoğraf Yayını) Müziklerimiz (iTunes Match) ve Radyo YouTube, Vimeo, Flickr, Podcast’ler MLB, NBA, NHL, Wall Street Journal Live

5 Tüm bunların Apple TV’nin ana ekranında yerleşimi ise şöyle yer alıyor:

6 Elbette bu şekilde görebilmek için öncelikle Apple TV’mizi internete bağlamalı ve iTunes Store ayarlarınıyapmalı ve ülke olarak da Türkiye’yi seçmeliyiz.

7 Filmler Apple TV’nin ana ekranındaki Filmler ikonuna tıklayarak iTunes Store’daki Filmler içeriğine erişebiliyoruz. Pek çok farklı kategoride yüzlerce film, televizyonumuzun ekranında görünüyor ve kumandamızdaki aşağı/yukarı ve sağ/sol tuşları ile bu filmlerin arasında kolayca dolaşabiliyoruz.

8 Apple TV ile Film Kiralamak
Apple TV ile “Kirala” ikonu görünen filmleri kiralayabiliyoruz. “Kiralamak” şu anlama geliyor: Kiralanan filmi izlemek için 30 gün süremiz var. Ancak filme başladıktan sonra 48 saat içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Aksi halde kiralama hakkımızı kaybetmiş oluyoruz.

9 Apple TV ile Film Satın Almak
Apple TV ile “Satın Al” ikonu görünen filmleri satın alabiliyoruz. “Satın Almak” ise şu anlama geliyor: Satın aldığımız filmleri istediğimiz zaman izleyebiliyoruz. Sanki DVD’sini satın almış gibi, istediğimiz anda izlememiz mümkün… :) Daha önce izlediğimiz bir filmi yeniden izlemek istediğimizde herhangi bir kısıtlama yok. 

10 Film izlerken kumanda ile nasıl kontrol edebiliyorum?
Kumandamızdaki tuşları film izlerken şöyle kullanabiliyoruz: Menu: Filmden çıkar, bir önceki ekrana geri döner. Çal/Durdur: Filmi durdurur, yeniden oynatır. Sağ/Sol: Filmi ileriye veya geriye doğru hızlı bir şekilde oynatmayı sağlar. Böylece hızlıca ileri veya geri gitmek mümkün. 3 defa ileri butonuna tıklarsak filmi de daha hızlı bir şekilde oynatmış oluruz.

11 Müzikler iTunes Match üyesiysek, tüm müzik arşivimize Apple TV’miz üzerinden erişebiliyor, istediğimiz şarkıları kolayca dinleyebiliyoruz

12 Ayarlar Adı üzerinde, Apple TV’mizin tüm ayarlarını buradan yapıyoruz.

13 Apple TV ve Oyunlar Bir yarış oyununda televizyonumuzda yarıştığımız pisti görürken, iPad’imizi hem kontrolör (kol) olarak, hem de kritik bilgileri alabileceğimiz bir ekran olarak kullanabiliyoruz.

14

15 Apple TV ve Remote uygulaması
Apple TV’mizin yanında gelen uzaktan kumanda hem ufak, hem az tuşa sahip, hem de becerikli. Çoğu televizyonun yanında gelen onlarca farklı tuşlu kumandaya göre oldukça sade olan bu kumandaya bir kere alışınca vazgeçmek gerçekten zor

16 Fiyat Apple TV, ABD’de $99 + KDV olarak satılıyor. Yani yaklaşık $108 gibi düşünebiliriz. Bu da Türk Lirası ile 190 TL civarına geliyor. Ancak elbette hiç bir zaman ABD fiyatlarını baz almamız mümkün değil. Hem tüm ürünlerin ABD’den Avrupa’ya gelmesi, hem Euro’nun etkisi, hem de ülkemizin vergileri düşünüldüğünde fiyatlar biraz daha yukarıya çıkıyor.

17 Değerlendirme Ancak Apple TV’nin diğer özelliklerini de kullandıkça, her geçen gün daha da pratik bir hale gelen bu küçük siyah kutuya olan hayranlığım artıyor. iTunes Store’un Türkiye’ye de açılması ile kullanması çok daha keyifli hale gelen Apple TV’yi eğer almayı düşünüyorsanız eminim siz de çok memnun kalacak, belki de benim keşfetmediğim ya da kullanmadığım farklı özelliklerini kullanacaksınız…

18 Kaynakça kullanilir/


"Apple TV nedir? Hazırlayanlar: Ceren Özdal Burcu Mayda Hatice Pehlevan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları