Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir."— Sunum transkripti:

1 ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir.
12. Sınıf 50 nolu kazanım etkinliği

2 Özel Hayata saygı? Size göre, insanların özel hayatına saygısızlık olarak adlandırılacak davranışlardan neler olabilir? Örnek verelim… Öğrencilerin verdikleri cevapları tahtaya yazabiliriz…

3 Özel Hayata saygı? Size göre özel hayat nedir? Neyi özel hayat olarak sayabiliriz? AİHM’ye göre, özel hayat bütün yönleriyle tanımlanamayacak kadar geniş bir kavramdır. Ancak bu kavram, açık bir biçimde mahremiyet hakkından daha geniştir ve herkesin özgür olarak kişiliğini oluşturmasını ve geliştirmesini sağlayan bir alanı içerir.

4 Kendi sınırlarımızı nasıl çizeriz?
Özel Hayata saygı? Aşağıdaki sorulara birlikte cevap bulmaya çalışalım… Kendi sınırlarımızı nasıl çizeriz? Başkalarının sınırlarını nasıl görürüz ve saygılı oluruz? Özel hayatımızı korumak bize ne kazandırır? Çevrenizdeki insanların başkalarının özel hayatlarına saygısızlık olarak nitelendirilecek davranışlarına tanık oluyor musunuz?

5 Özel Hayata saygı? Aşağıdaki sorulara birlikte cevap bulmaya çalışalım…
Çevrenizdeki insanlar diğer insanlara bu şekilde davransa tepkiniz ne olurdu? Özel hayatınıza saygısızlık olarak niteleyebileceğiniz bir davranışla karşılaştınız mı? Ne hissettiniz ve nasıl bir tepki verdiniz? Daha önce böyle bir davranışla karşılaşmadınızsa, karşılaşırsanız nasıl bir tepki verirdiniz? Sizin başkalarının özel hayatına saygısızlık olarak nitelenecek davranışlarınız olmuş mudur?

6 Özel Hayata saygı? İnsanların özel hayatına ve sınırlarına saygı göstermek toplumsal yaşamda ve insan ilişkilerinde en fazla dikkat etmemiz gereken konulardan biridir.

7 Saygıyla Kalın… Katılımlarınız için teşekkürler…


"ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları