Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?"— Sunum transkripti:

1 Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo? Portfolyo; Kişinin bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini ve yeteneğini ortaya koyan bir kariyer ve tecrübe belgesidir. Kişinin kendini sunabilmesi için geçerli olabilecek her türlü doküman ve projeyi içerir. Örneğin; Bir web programlama uzmanı işe alınacaksa önce kişinin portfolyosuna yani daha önce yapmış olduğu işlere bakılır. Ayrıca Portfolyo, ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemidir. Eğitimde Portfolyo; Öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarını sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır

2 Portfolyo hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?
1- En iyi çalışmalınızdan oluşması, 2- Belirli amaç doğrultusunda hazırlanmış olması, 3- Değerlendiriciye göstermek için hazırlanmış olması, 4- Portofolyodaki çalışmalarınız herhangi bir yerde kullanılıyorsa nerede kullanıldıkları gibi özelliklere dikkat etmelisiniz. Portfolyo nelere içermelidir? 1- Kapak Yazısı, 2- Güncel Özgeçmiş, Referans, 4- Çalışma örnekleriniz yer alabilir.

3 Nasıl Hazırlanır ? Portfolyo hazırlamak hem çok basit hem de çok zor bir iştir. Portfolyonuz bir işe veya projeye kabul edilmenizde önemli rol oynar bu nedenle titizlikle hazırlanmalıdır, pozitif bir intiba bırakmalıdır. Portfolyohazırlamanın bir diğer yanı da portfolyonuza girecek eserlerinizi seçmektir, eserler size ait olduğu için arasından seçim yapmak da zor olacaktır. Bu yazıdaportfolyo hazırlamayla ilgili çeşitli ipuçları vermeye çalışacağız bununla beraber hazırlanmış yaratıcı, başarılı portfolyo örneklerini de sizlerle paylaşacağız.

4 Elektronik Portfolyo Nedir ?
Bir elektronik portfolyo geleneksel portfolyoya benzemektedir fakat elektronik portfolyolar özellikle teknoloji bilgisini ve becerisini gerektirir. Ayrıca elektronik portfolyolar geleneksel portfolyolardan farklı olarak  hipermedya programları, veri tabanı, kelime işlemci yazılımları, web tasarım programları, gibi elektronik medya kaynaklarının bir bileşimini  kullanmayı gerektirir. Elektronik portfolyolar bir bilgisayar diskinde saklanır, bir CD-ROM ya da Home Page’ de ’da toplanır, gerektiğinde ve istenildiğinde üzerinde kolayca düzeltme yapılabilir, taşınması kolaydır .

5 Elektronik portfolyolar;
Kolay ulaşılabilir, taşınabilir, bölünebilir, denetlenebilir, geniş bir kitleyle paylaşılabilir. Performans, tekrar gözden geçirilebilir. İstenildiğinde daha kolay ve daha kısa sürede düzeltme yapılabilir, organize edilebilir.


"Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları