Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Beyin Fırtınasının Uygulanması Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Beyin Fırtınasının Uygulanması Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar:"— Sunum transkripti:

1 Beyin Fırtınasının Uygulanması Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar:
Beyin fırtınasında öne sürülen tüm fikirlere saygı gösterilmelidir. Beyin fırtınasında tüm üyeler mantıklı veya mantıksız tüm düşünceleriyle aktif olarak katılmalıdır. Üyeler düşüncelerinin komik veya mantıksız olduklarını düşünerek çekimser davranmamalıdır. Hiçbir düşünce eleştirilmemeli ve düşünce hakkında küçük düşürücü fikir yürütülmemelidir. Her düşünce ne olursa olsun tahtaya veya büyük bir kağıda okunabilir şekilde yazılmalıdır. Lider tarafından herkes bir defa konuşmaya mecbur tutulmalıdır. Fikirler tahtaya isim belirtilmeden yazılmalıdır.

2 Zenginleştirilmiş Nominal Grup Tekniği (ZNGT)
Amaç hakkında düşünmek Temel soruyu sormak Sorunun grupça kabul edilmesini sağlamak Herkesin sessizce yanıtları yazmasını sağlamak Verilen yanıtları bir liste haline getirmek. Yanıtları tartışarak netleştirmek. Uzlaşmaya varma yönünde çalışabilmek için oylama yapmak. Sonucu belgelemek.

3 Beyin Fırtınasının Kuralları
Katılımcı bir kerede yalnızca bir fikir dile getirebilir Fikirlerin değerlendirilme ve kritiğine izin verilmez Katılımcılar var olan fikre ekleme yapabilir veya ona bağlı olarak yeni bir fikir üretebilirler Katılımcılar yeni fikirler ekleme durumunda olduklarında sıra kendilerine gelinceye veya diğer katılımcının konuşması bitinceye kadar beklemelidir Beyin fırtınası sırasında değil, seansın bitiminde tartışılır Kişiler birbirleri üzerinde yargı ve eleştiride bulunamaz

4 Beyin Fırtınası Nasıl Yapılır?
Beyin fırtınası gündemi tahtaya açık olarak yazılır. (Bu noktada katılımcıların konuyu anlayıp anlamadıkları basit bir sorgulama ile garanti altına alınır.) Herkese düşünmesi için bir iki dakika süre verilir. Beyin fırtınası kuralları açıklanır. Herkesin görebileceği şekilde tüm fikirler tahtaya yazılır. Katılımcılar kısa ve özlü fikirler üretmeye teşvik edilir Tahtaya yazılan fikirlerden konu ile bağdaşmayanlar veya birbirine benzer görüşler katılımcıların onayı ile çıkartılır.


"Beyin Fırtınasının Uygulanması Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları