Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
TS.EN.ISO 22000:2006

2 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
İşletmedeki son ürünlerde oluşabilecek riskleri tespit ederek, bu risklerin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde en aza indirilmesi için çeşitli önlemlerin alınması ve bu aşamalardaki etkin kontrolü içeren yönetim sistemidir.

3 NEDEN GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ?
Müşteri şartlarının sağlanması Gıda güvenliğinin sürekliliği Uygun olmayan ürünlerin kontrol altına alınması ve azalması Müşteri memnuniyetinin artması Mevzuata uyum Yönetim kolaylığı Sağlıklı bilgi akışı Müşteri memnuniyetinde artış Etkinlik ve verimlilik Sürekli iyileştirme

4 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN BİZ NE YAPACAĞIZ
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN BİZ NE YAPACAĞIZ? NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİZ? Gıda güvenliği politikamızı belirleyeceğiz. Bundan sonraki faaliyetlerimizi, politikamızda belirtilen amaçlara ve prensiplere uygun olarak gerçekleştireceğiz. Gıda Güvenliği Ekibi oluşturacağız. Son ürünleri gruplandırarak tanımlayacağız. Oluşturulan grupların akış şemalarını çıkaracağız.

5 Kontrol önlemlerini belirleyeceğiz.
Akışın güvenli olması için ön gereksinimleri belirleyip bunlarla ilgili program uygulayacağız. Akış şemalarımız boyunca risk analizi yapacağız. Riskli gördüğümüz noktaları Kritik Kontrol Noktaları olarak tanımlayacağız.

6 Kritik Kontrol Noktaları için kritik limitler belirleyeceğiz.
Kritik noktaların kontrolü için izleme metodu belirleyeceğiz. Kritik limitlerin aşılması durumunda DÜZELTME ve DÜZELTİCİ FAALİYETLER planlayacağız. Alınan önlemlerin yeterliliği kontrol edip, sistemimizi geçerli kılacağız.

7 Belirli zamanlarda sistemimizin işlerliğini doğrulayacağız.
Değişen şartlara, mevzuatlara göre sistemimizi sürekli güncelleyeceğiz. İlgili departmanların süreç planlarına Gıda güvenliği ile ilgili kontrol noktalarını da ilave edip, departman bazında hedefler belirleyerek belirli sürelerde bu hedeflere ulaşma durumuzu izleyeceğiz. Eğer hedeflerimize ulaşamadıysak departman olarak gereken iyileştirici önlemleri alacağız.

8 İlgili departmanların faaliyetleriyle ilgili hazırlanan dokümanlara gıda güvenliği ile ilgili eklemeler yapacağız. Tutulması gereken kayıtlar ve bu kayıtların ne kadar süreyle saklanması gerektiğini belirleyeceğiz.

9 Sistemimizin tüm departmanlarımızda işleyişini kontrol altında tutmak amacıyla iç denetimler yapacağız. Bu denetimlerde iç denetçi eğitimi almış her personel görev alabilecek. Hepimizin , kendi departmanımız veya başka bir departmanda farkına vardığımız tüm iyileştirme ihtiyaçları için Düzeltici ve Önleyici Faaliyet ( DÖF ) başlatma hakkımız olacak. Bunun için DÖF Formu doldurarak Kalite Yönetim Temsilcisi arkadaşımıza başvurmamız yeterli olacak.

10 Departmanlar bazında yıllık eğitim planları yapacak ve uygulayacağız.
Belirlemiş olduğumuz standartlara ve mevzuata uygun olmayan ürün ve hizmetlerimiz için kayıt tutacağız. Tekrarlanmaması için önlemler alacağız. Departmanlar bazında yıllık eğitim planları yapacak ve uygulayacağız. Sistemimizi sürekli izleyip, belirli periyotlarda analiz edeceğiz. Yönetim gözden geçirmelerde analizleri değerlendirip, gerekli noktalarda düzenlemeler yaparak SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEYİ sağlayacağız.

11 ÖLÇÜN, KAYDEDİN, ANALİZ EDİN VE İYİLEŞTİRİN
KAYIT ETMEYECEKSENİZ, ÖLÇÜM YAPMAYIN. ANALİZ ETMEYECEKSENİZ, KAYIT ETMEYİN. İYİLEŞTİRMEYECEKSENİZ, ANALİZ ETMEYİN.

12 Yönetim Sistemleri, Gıda Hijyen Ve Eğitim Hizmetleri
TEŞEKKÜRLER STERİL DANIŞMANLIK Yönetim Sistemleri, Gıda Hijyen Ve Eğitim Hizmetleri E-posta: Tel : Cep :


"GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları