Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME."— Sunum transkripti:

1 DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME

2 Dengeli ve Düzenli Beslenme
Dengeli beslenme,her besinden gerektiği kadar yemektir. Düzenli beslenme, öğünlerimizi eksiksiz ve zamanında yemektir. Sağlıklı olmak için hangi besinlerden yemeliyiz? -Zamanında yetişen sebze ve meyvelerden yemeliyiz -Sevmesek bile vücudumuz için gerekli besinlerden yemeliyiz.

3 Besinler ne işe yarar? Dengeli ve sağlıklı büyümemizi sağlar.
Vücudumuzun gelişimi için gereklidir. Organlarımızı çalıştırır. Yürümemizi koşmamızı, konuşmamızı, düşünmemizi sağar. Hastalıklara karşı dirençli olmamızı sağlar. Enerji gereksinimimizi sağlar.

4 Besinleri elde edildikleri kaynaklara göre gruplayalım

5 besinler

6 İçerdiklerine göre besinler
Protein içerenler: Nohut,mercimek,kuru fasulye,börülce, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ( Yapıcı onarıcı) Vitamin içerenler: Sebze ve meyveler havuç göz sağlığımız için önemli bir besindir.(Düzenleyici- koruyucu) Karbonhidratlar : Unlu yiyecekler,tatlılar Yağlar: Tere yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, soya yağı …En sağlıklısı zeytinyağıdır. (Enerji verici) Mineraller: Su, tuz, sebze (düzenleyici)

7 Besin ve beslenme farkı
Vücudumuzun büyüyüp gelişmesi için tükettiğimiz yiyeceklere besin denir. Yiyecekleri vücudumuzun karşılaması ve kullanmasına beslenme denir.

8 Dengeli ve Sağlıklı Beslenme
Sağlıklı ve dengeli beslenmek için nelere dikkat etmek gerekir? Her çeşit yiyecekten yeterince yemeliyiz. Düzenli kahvaltı yapmalıyız. Yiyeceklerin taze ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Açlıkta satılan yiyecekleri yememeliyiz. Yemek seçmemeliyiz. Aşırı tuzlu,yağlı,şekerli ve asitli yiyecekleri tüketmemeliyiz. Yemeğimizi zamanına yemeliyiz. Dengeli beslenirsek ne olur? Sağlıklı beslenmiş oluruz.Kemik ve kaslarımız gelişir.


"DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları